21 березня 2013

Найкращий читач України-2013 у Херсоні


З 21 березня по 2 квітня 2013 р. у Херсонській обласній бібліотеці для дітей відбудуться заходи у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання. Щорічно на весняних канікулах по всій Україні проходить така акція. Читачів обласної дитячої книгозбірні цього року чекала цікава програма: масштабні бібліошоу, родинні свята, прем’єри відеороликів та буктрейлерів, презентації нових книг, арт-квест вулицями Херсона, «скайп-тусовки» та «інтернет-розслідування».


Відкриття Тижня дитячого читання на Херсонщині відбулося 21 березня - обласним фіналом щорічного Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України-2013».
Нагадаємо, що до участі у цьому конкурсі були запрошені учні 6-х та 7-х класів, а проходило найпопулярніше читацьке змагання у три етапи: переможці І, бібліотечного або шкільного, змагались у ІІ етапі за звання кращих читачів свого району чи міста, і ті, хто виборов перемогу, брали участь у обласному фіналі. О 10-00 у Херсонській академії неперервної освіти  стартував І раунд фінального змагання – у формі тестування.

Переможці конкурсу "Найкращий читач України-2013" у м.Херсон:
Савенко Анастасія, учениця 6 класу Каховської гімназії та
 Прохоров Павло, учень 7-а класу Херсонської гімназії №20 ім. Б. Лавреньова

Шість конкурсантів, що у підсумку здобули найвищу суму балів, отримали право виборювати головний приз конкурсу у відкритому змаганні на сцені. Адже, за умовами конкурсу, два його переможці (один шестикласник та один семикласник) представлятимуть Херсонську область на VII Львівському міжнародному дитячому фестивалі (16-19 травня 2013 р.). До Львова за запрошенням  ГО «Форум видавців» поїдуть Савенко Анастасія, учениця 6 класу Каховської гімназії та Прохоров Павло, учень 7-а класу Херсонської гімназії №20 ім. Б. Лавреньова, які вибороли свої призові місця під час святкової програми - «Читацький Х-фактор».


Конкурс та святкову програму організував колектив Херсонської обласної бібліотеки для дітей. А створювали святковий настрій усім учасникам конкурсу дитячі мистецькі колективи:
-   зразковий художній колектив вокально-хореографічної студії «Зорепад» (керівники Ольга Кузнєцова, Людмила Авраменко);
-    вокальний ансамбль «Орхідея» (художній керівник Ольга Кузнєцова);
-   художньо-хореографічний колектив «Крапелька» (художній керівник Вікторія Йолохова).


Обласне журі конкурсу дитячого читання «Найкращий читач-2013»
Голобородько Євдокія Петрівна, голова журі, доктор педагогічних наук, член-кореспондент АПН України, професор кафедри педагогіки і психології комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради;
-  Загороднюк Василь Степанович, письменник, голова обласної організації Національної спілки письменників України.
-   Бондаренко Світлана Олександрівна, головний спеціаліст Управління культури і туризму облдержадміністрації;
-  Марущак Анатолій Петрович, директор ТВО «Скіфія» ХОДТРК, заслужений журналіст України.
-   Звягінцева Надія Дмитрівна, завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій Херсонської обласної бібліотеки для дітей, секретар журі.


У фойє проводилась гра «Херсонські ерудит-мандри» бібліотекарями читального залу ХОБД (із серії краєзнавчих ігор «Мандруємо Херсонщиною»)

Суперфіналісти у змаганні за єдину "путівку" серед семикласників: 
Олена Малишенко (c. Любимівка, Каховський район) та Павло Прохоров (Херсон)

2 коментарі:

  1. Ми теж були учасниками цього конкурсу, на жаль перемогу не здобули...На останньому фото допущена прикра помилка ця мила дівчинка не є переможцем а тільки фіналістом, переможець дівчинка на попередньому фото в червоній сукні..Вважаю Ви повинні вибачитись...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Приносимо свої вибачення суперфіналістці конкурсу, але не переможиці і, знову ж таки, переможиці, - за припущені перекручення у підписах до фото.

      Видалити

Додайте ваше ім'я та вік