04 березня 2014

Шевченкіана родини Братанів

3 березня десятикласники школи № 27 стали учасниками зйомок чергового випуску ювілейного відеопроекту Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки «Шевченкіана нашої родини».
Під час зустрічі-інтерв’ю із Віктором Братаном, сином видатного херсонського поета Миколи Братана, керівником літературної студії «Кулішева криниця», старшокласники дізналися про Шевченкіану родини Братанів.


Віктор Миколайович поділився спогадами про батька, Миколу Івановича, який усе життя шанував Шевченка як непересічну особистість і як геніального поета, ставив його за взірець молодим митцям художнього слова, писав статті та вірші про Кобзаря. Микола Братан часто зустрічався із учнівською молоддю області й міста, доносив до неї значуще слово видатного українського поета. Нам пощастило, що зберігся відеосюжет одного з останніх заходів у нашій бібліотеці за участі Миколи Івановича. Це відео і було продемонстровано.
Вершиною творчого доробку видатного поета Херсонщини про видатного поета України стали його драматичні повісті та поеми «Лукавий сон», «Побите серце», «Колюча нива», «Сердитий Бог». Тема й сюжет цих творів були окреслені сином Миколи Братана та бібліотекарями.
Щоб краще зрозуміти зміст поем, за допомогою вікторини підлітки згадали основні віхи життя та творчості Т. Шевченка, а театралізоване дійство представило епізод із життя Тараса Григоровича після його повернення із заслання.



Звичайно, Віктор Миколайович не міг не поділитися власним досвідом вшанування Тараса Шевченка. Він закликав хлопців і дівчат більше читати – і твори Тараса, і твори Миколи Братана, й інші книжки, аби юні стали майбутнім квітом нашої України.


Кращі фрагменти із відеозапису заходу увійдуть до наступного випуску херсонської «Шевченкіани»!

Юлія Чернієнко,

головний бібліотекар ВО 5-9 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік