17 жовтня 2014

Чому потрібно читати?

15 жовтня на «17 сторінку non-stop» потрапив головний режисер Херсонського академічного театру – Олег Натяжний.

В театрі Олег Степанович працює більше 20 років. За цей час поставив 26 вистав. У 2012 році отримав почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України»


Олег Натяжний – режисер, який дивиться на минуле сучасним свіжим поглядом і знаходить в сучасних творах щось нестандартне. Багато часу приділяє талановитій молоді – очолює театральну студію. Не уявляє свого життя без читання і вважає, що книга – жива істота, яка має свою ауру. Особливо полюбляє старовинні книги, в яких відчувається подих часу.

Олег Степанович пам’ятає свою першу книжку «Круглый год» і перший вірш С.Маршака «Открываю календарь - начинается январь».



В школі йому пощастило з вчителем літератури, який використовував провокаційний метод у вивченні літератури. Коли вивчали Маяковського, Олег сказав: «Я не люблю цього поета», на що вчитель відповів: «Доведи!». Щоб довести це, детально познайомився з творчістю поета-футуриста і зрозумів, що В. Маяковський – геніальний!



Літературний герой, якому хотів наслідувати Олег в юнацькі роки – Овод, який створила Е.Л.Войнич. Запам’ятав власний рекорд з читання, який встановив в 10-му класі. В трьох журналах «Юність» друкувався роман Аксьонова «Колеги». Журнали передавались із рук в руки. Для того, щоб скоріше передати номер своєму другу, частину роману прочитував за 2-3 години.

Разом з Олегом Натяжним йдуть по життю його друзі – книги М.Булгакова, І.Ільфа і Петрова, М.Гоголя, М. Шолохова, Л.Толстого…

На згадку Олег Степанович подарував учням думку: «Світ повинен бути наповнений фантазією – саме тому потрібно читати!».

ТОП-5 книг від Олега Натяжного:

1. М. Гоголь "Миргород".
2. Жуль Верн "200 тисяч льє під водою"
3. А. Чехов "П’єси"
4. Г. Ібсен "Пер Гюнт"
5. М. Старицький "Богдан Хмельницький"







Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік