вівторок, 16 грудня 2014 р.

Всеукраїнський тиждень права

В рамках Всеукраїнського тижня права з 8 по 12 грудня в Україні вчителями та бібліотекарями проводяться заходи серед дітей та підлітків, присвячені правовому вихованню.

Бібліотекарі читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки провели чотири заходи для дітей різних класів ЗОШ №36 та гімназії №3.

Учні 10-х класів школи № 36 стали учасниками правового лабіринту. Щоб потрапити у Королівство Феміди їм потрібно було виконати завдання: розгадати кросворди, відповісти на запитання щодо трудових прав в Україні, розібратись у «Ситуації» та класифікувати правопорушення.





Учні продемонстрували відмінні знання. Голова журі – вчитель права - найактивніших учасників нагородив "десятками" в класному журналі.

А учні 6-их класів із задоволенням пройшли усі випробування літературно-правового квеста «Справа №…».

П’ятикласникам же пощастило взяти участь у інтерактивній грі «І я знаю свої права». В цьому році світова спільнота відзначає 25-річчя підписання Конвенції ООН про права дітей. До цієї дати бібліотекарі читальної зали підготували ерудит-шоу «Одне маленьке «Я» на горизонті життя».

Учні 6-В класу гімназії № 3 дізнались про те, як створювалась Конвенція, яке важливе значення вона має, із яких статей складається. Наостанок діти відповіли на запитання анкети та склали з пазлів вираз «І я знаю Конвенцію про права дітей».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік