20 лютого 2015

День Героїв Небесної Сотні

Віднині 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні, в який вшановують відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності.

До цієї дати бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки підготували альбом пам’яті «Поки серця палають, герої не вмирають!»

На захід було запрошено учнів 8-х класів школи №32. Разом з головним бібліотекарем Сломчинською Вікторією діти здійснили історичний екскурс у минуле нашої держави, дізнались про героїзм українського народу від часів князя Святослава і до сьогодення.

Пережили героїчні події Великої Вітчизняної війни, дізнались про подвиг поета-земляка Євгена Фоміна, якого розстріляли у Бабиному Яру. Вразила восьмикласників розповідь про Арона Копштейна. Він загинув від снайперської кулі під час Фінської війни.



Особливо розхвилювали слухачів події, які стались рік назад, коли на майдан вийшли мирні протестувальники та намагались відстояти ідеї справедливості. Діти переглянули фільм «Янголи небесної сотні».



Під впливом почуттів усі присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих героїв Небесної Сотні.

До цієї пам’ятної дати в читальній залі розгорнулась також виставка-заклик «За волю, правду й майбуття!».

Виставка не тільки розповідає про героїку подвигу українського народу, а ще й закликає всіх бути справжніми патріотами своєї Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік