понеділок, 9 лютого 2015 р.

«Зачем пишу я о войне…»

«Зачем пишу я о войне…» - саме таку назву має поетична збірка Олександра Єлагіна, в яку увійшли вірші, присвячені Афганській війні. А саме сьогодні у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулася презентація збірки, на яку завітали учні 10-х класів школи №55, де їм пощастило почути вірші у виконанні автора.




Олександр Єлагін - воїн-афганець, який молодим хлопцем потрапив на війну, пройшов крізь її страшну м’ясорубку, був поранений, але подолав всі випробування і вижив. Зараз він знімає документальні фільми про війну, бере участь у різноманітних кінофестивалях та має безліч нагород за перемогу. В одному із останніх фільмів Олександра Єлагіна «Смотри и помни» розповідається про концентраційний табір «Освенцім», в якому загинуло 1,5 мільйона людей. Діти переглянули уривок з цього фільму і були вражені фашистськими злочинами.

За заслуги перед Батьківщиною Олександр Єлагін нагороджений орденом Богдана Хмельницкого. Це як раз той випадок, коли нагорода знайшла свого справжнього героя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік