10 березня 2015

Шевченкіана триває!

9 березня у Херсонському музичному училищі відбувся святковий концерт, присвячений життю і творчості Великого Кобзаря. У холі закладу цього дня діяла виставка, яку організувала та оформила Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

Завдяки виставці із сучасною назвою «Шевченко.UA» присутні ознайомилися із найкращими друкованими та електронними виданнями, що різнобічно висвітлюють постать національного поета. Рубрика «У віршах» відкрила по-новому різножанровий та розмаїтий за темами поетичний доробок Кобзаря. Представлені в рубриці «У нотах» збірники нот та медіа-ресурси спрямували увагу присутніх на величезну кількість Шевченкових віршів, що залунали піснями на весь світ. Розділ «В кольорах» відкрив Шевченка-митця як видатного автора художніх полотен та продемонстрував велику кількість ілюстрацій до Тарасових творів. Виставку доречно прикрасила національна символіка.



Також було презентовано обласний відеопроект «Шевченкіана херсонських родин», який познайомив відвідувачів із сімейними історіями тавричан, що в родинному колі вшановують пам'ять Великого Кобзаря та відображають образ улюбленого поета у власній творчості.

Гарним доповненням до виставки стала експозиція альбомів-естафет проекту «Зростання», в яких кожен район Херсонщини представив свої найкращі заходи до 200-річчя із дня народження Т. Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік