20 травня 2015

Бібліотечне прет-а-порте

20 травня "рожева зала" обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки перетворилась на справжній модний подіум! А все тому, що сектор періодичних видань запросив учнів 7 та 8 класів ЗОШ №34 та №2 на захід під назвою "Модний вирок" (інтерактивне ательє). 


Під час цього креативного заходу відвідувачі "ательє" змогли дізнатися про найвідоміших моделей світу, таких як Клаудія Шифер, Наомі Кемпбел, Кіра Найтлі та ін., відкривши категорію «Краса врятує світ». 

Категорія «Пан логотип»  відкрила історію появи найвідоміших модних брендів: Шанель, Гуччі, Джорджио Армані, Лакост. Цікаво, що у кожного логотипу є своя неповторна історія. Наприклад, відомий спортсмен Жан Рене Лакост, якого називали Алігатором за вміння виснажувати суперників на корті, в 1933 році запустив власне виробництво майок для гри в теніс. На блейзері тенісиста був вишитий маленький крокодильчик. Саме його одного разу намалював друг Лакости. Зелений крокодил так сподобався спортсмену, що став логотипом створеної ним компанії.


Обравши категорію «Фешн-огляд 2015», модниці та модники дізналися, що буде у тренді цього літа, а категорія «Його Величність Подіум» продемонструвала найнезвичайніші місця проведення показу, серед яких: пустеля, Велика китайська стіна, музей, басейн, метро і навіть каруселі та сміттєзвалище!
Зазвичай моделі дуже переживають з приводу своєї ваги, тому намагаються не зловживати солодким, але добре читачам бібліотеки, які можуть «їсти» цікаві історії, насолоджуватись улюбленими книжками і не гладшати. Отож, під час «книжкового зважування» усім охочим було запропоновано зважитись, а потім за допомогою виставки  книг та журналів «добрати» стільки  кілограмів скільки запропонує аудиторія! Експеримент продемонстрував, що читати можна без обмежень,навіть після 6 години вечора! Адже книги збільшують лише наші знання!



І справжнім сюрпризом для усіх стало модне дефіле, яке показали студенти I курсу економіко-технологічного технікуму! Кожну сукню дівчата шили самі. Усі присутні мали змогу насолодитись 3 міні-колекціями: «Леді Сафарі», «Французький шоколад» та  «Дівчина-весна».
Захід нікого не залишив байдужим та наостанок усім присутнім ведуча «подарувала» вислів відомої  Коко Шанель: «Якщо вас вразила красою якась жінка, але ви не можете згадати, у що вона була одягнена, - значить, вона була одягнена ідеально.» 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік