02 червня 2015

«ЗІРКОВА» 17 сторінка нон-стоп

Чому зіркова? Тому що гостем проекту стала директор Херсонського обласного планетарію ім.Ю.Гагаріна Ольга Храмцова.

ЇЇ перша та найяскравіша зустріч з книгою – «Івасик-Телесик», казка, яка запам’яталась з дитячого садочка.

Власний рекорд встановила ще в 4-му класі, прочитавши твір Віктора Гюго «Отверженные», в той час коли однолітки читали казки. Після чого розпочався читацький «запій». В шкільні роки захоплювалась класичною літературою, тому чудово писала твори, за які отримувала 5 балів. А ще стала переможцем обласного конкурсу юних журналістів.



Яку ж освіту треба отримати, щоб стати найголовнішим астрономом та допомагати херсонцям і гостям міста пізнати таємниці Всесвіту та все дізнатись про зорі? Ольга Храмцова закінчила гідрометеорологічний інститут за спеціальністю космічний супутниковий зв’язок. Пізніше навчалась на філософському факультеті університету ім.Т.Г.Шевченка.

З Ольгою завжди є електронна книга. Вважає, що найкращий час для читання – нічний. Хоча, коли розпочинається книжковий «запій», читає вдень і вночі. В родині з розумінням ставляться до такого захоплення, бо самі полюбляють «поласувати» книгою.

Спільно з ВТВ здійснює унікальний проект «Мовою зорь». Для підготовки однієї програми, яка триває на телебаченні всього 15 хвилин, доводиться прочитувати біля 15 книг.

«Зіркова» гостя із задоволенням взяла участь в інтерактивній грі «Літературний гороскоп». Учні 8-х класів гімназії №20 повинні були за описом відгадати письменників, які народились під зодіакальним знаком Близнюки, а саме - О.Пушкін, К.Дойл, М.Шолохов, Д.Донцова, Г-Б.Стоун, В.Шкляр.

Ольга була справжнім експертом читання: вона не тільки допомагала називати імена письменників, а також розповідала цікаві факти із їх життя.


Останні 10 років, для того, щоб зняти напруження та перезавантажитись, читає жіночі романи, які допомогли добре вивчити історію Англії та Франції. Для майбутніх економістів порекомендувала читати «Капітал» Карла Маркса.


Побажання від Ольги Храмцової: «Провокуйте свій мозок кожного дня – Читайте!»

ТОП-5 від «зіркової» гості:

1. Біблія

2. Ж. Бенцоні, Дж. Деверо

3. Фантастика, А. та Б. Стругацькі

4. О. Пушкін. Поезія та проза

5. Борис Акунін «Позакласне читання»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік