12 червня 2015

"Нам не потрібна війна". Потрібна пам'ять про героїв

Проходят годы безвозвратно
Уходит вдаль победный час
Уж не вернуть нам тех обратно
Которые ушли от нас
Все меньше, меньше ветеранов
С годами реже их ряды…

Саме такими словами – рядками з поезії «Память» нашого земляка, ветерана Другої світової війни, визволителя та почесного громадянина Херсона Рябка Віталія Опанасовича, розпочалася сьогодні зустріч у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

 
Учні Херсонської спеціальної школи № 2, читачі бібліотеки та гості зібралися, щоб представити збірку його віршів «Нам не нужна война».
      
 

Серед почесних гостей була онука Віталія Опанасовича – Катерина Олександрівна Щедролосєва та товариш, теж учасник війни, Олександр Іванович Шевцов.
Під час заходу усі присутні мали змогу більше дізнатися про життя та бойовий шлях ветерана.



Вихованці спеціальної школи №2 підготували та прочитали на пам’ять вірші зі збірки, які найбільше передавали її настрій та почуття автора.















Всі бажаючі мали змогу погортати сторінки книжечки та розглянути ілюстрації, які, до речі, створили також учні вищезазначеного навчального закладу. Також діти із неабияким інтересом слухали розповіді запрошених гостей про Віталія Опанасовича. Олександр Іванович згадував про їхнє перше знайомство та подальшу дружбу і тісну співпрацю. А Катерина Олександрівна поділилася сімейними історіями та захопленнями дідуся. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік