02 липня 2015

Книжкова круговерть, або Пригоди «Юнги» у бібліотеці

1 липня на юних книгоманів із табору «Юнга» чекало не тільки докладне знайомство із Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки, але й цікаві пригоди у кожному з її відділі. Так, читальна зала запропонувала здійснити ерудит-мандрівку океаном знань, під час якої діти занурились у світ енциклопедій та довідників, а ще подорож краєзнавчим лабіринтом, яка допомогла юним патріотам пригадали історію рідного міста, його визначні пам’ятки та вагомих діячів.

Сектор періодики перевірив знання відвідувачів про лицарів таврійського краю – а саме козаків, що населяли у свій час наші землі, їх побут, ватажків та історію.
Також юні гості бібліотеки завітали до сектору абонемента і познайомилися із останніми книжковими новинками та літніми читаннями цього року.

Справжній бенефіс творчих фантазій відбувся у відділі естетичного виховання. Юні книголюби дізналися про численні хобі, якими можна і варто займатися влітку, а також про книжки, які докладно про них розповідають.



Медіа-центр для молодших дітлахів запропонував свято бібліотечних задоволень: дітки взяли участь у мульт-вікторині, а також переглянули кращі фрагменти екранізацій дитячих книг. На підлітків чекала своя програма: відеодосьє «Кіноісторія» - розповідь про витоки анімації та мультиплікації. До продовження медіа-епопеї долучився Інтернет-центр, який заняття під назвою «Імперія кіно» перетворив на ігровий кіносеанс, що дав дітям знання про ігровий кінематограф – перший фільм та його творців братів Люм'єр, про найвідомішого актора німого кіно – Чарлі Чапліна. А молодшим школярам той же відділ порадив взяти участь у віртуальній екскурсії світом пернатих «Знайомі незнайомці», під час якої в ігрові формі юні дослідники розкрили багато таємниць світу птахів.

Після пташиного вернісажу те, що треба – «Казкова круговерть», осередком якої став відділ для молодших школярів. Інтерактивна гра (діти самі обирали собі запитання) дозволила книголюбам більше дізнатися про таких казкових персонажів, як Пітер Пен, Аліса, Вінні-Пух, Мауглі тощо. А подарунком за проявлені знання став мультфільм «Наречена для Котигорошка». 



Сектор документів іноземними мовами здивував своїх відвідувачів. Цього разу спраглим бібліоманам випала нагода продемонструвати свою ерудицію в царині магії і чаклунства… на прикладі серії книг та фільмів про Гаррі Поттера. Здійснюючи віртуальну подорож у таємничий світ фентезі, відвідувачі бібліотеки довідалися чимало нового про шлях англомовного героя до українського читача, про напрочуд відповідальну роботу перекладача Віктора Морозова та досягнення, пов’язані з виданням книги у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Мандруючи бібліотекою, юні відвідувачі отримали ключ до однієї вкрай важливої таємниці: щоб опинитися у незвичайному світі, щедрому на захопливі подорожі й загадкові історії, іноді достатньо просто взяти до рук відповідну книгу. Яку саме? Завітайте бібліотеки та оберіть книжкового друга самі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік