18 грудня 2015

Чарівний чобіток

То було дуже-дуже давно. Жив в однім краю, служив Господу Богу і людям єпископ Миколай. Усі знали, який він добрий та щедрий. Ще змалечку ніколи не проходив повз людське горе. Був тихим і незлостивим. Шанував батьків. Молився, щоб у світі було більше справедливості, миру, добра й милосердя.

Коли його батьків не стало, Миколай роздав своє майно людям, а сам став священиком. Він зробив багато добра за своє життя. А як не хотів наживати слави на чужому горі, то робив усе таємно.

Найулюбленіше свято дітей – день Миколая. Його відзначають в Україні 19 грудня. Діти з нетерпінням чекають щедрого Миколая, пишуть йому листи, вивчають вірші, співають пісні. І Святий Миколай щороку приходить у кожну хатину і обдаровує кожну дитину. Він любить усіх людей, та найбільше – слухняних і добрих дітей.

А діти, в свою чергу, намагаються усіляко привернути до себе увагу шанованого святого. Хто – справами добрими, хто – гарним навчанням, хто – поведінкою. Вони вже добре знають, що Миколай бачить все, що робить кожен з нас. І сподіваються на подарунок. А куди покладе свій гостинець святий – то вже його справа. Кожна дитина знає про чудовий чобіток, в якому з'являються чудо-подаруночки. Але діти й не здогадувались, що більш всього полюбляють отримувати такі сюрпризи… їхні батьки. Тож, виходить, що потрібно заготовити чобіточки. Саме цим напередодні дня Святого Миколая ми і зайнялися на нашому майстер-класі «Чарівний чобіток».



 Разом з працівниками відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки наші читачі – учні 2-Б та 4-А Херсонського ЗНЗ №46 – за допомогою простого паперу зробили особливі чобітки.




Гарно оздоблені, ні один не схожий на інший, тепер ці чобіточки чекають на подаруночки.




Вітаємо з днем Святого Миколая!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік