понеділок, 30 січня 2017 р.

Тайм-менеджмент для дітей – запорука успішного майбутнього

29 січня  у молодшому відділі розпочався новий цикл занять у батьківській школі, який цього разу  порушив одну з найцікавіших тем в плануванні часу — тайм-менеджмент для дітей.
А чи потрібен взагалі дитячий тайм-менеджмент? Адже час дитини і так розписано до межі: дитячий садок, розвиваючі гуртки, спортивні секції, потім школа, знову секції і так далі... Тим не менш, практика показує, що все набагато складніше. Наші діти не вміють грамотно спланувати час на виконання величезної кількості завдань, поставлених в школі, і не здатні розібратися з їх пріоритетами. Вони не знають способів боротьби з тим, що заважає їм все встигати, будь то зовнішні відволікання, втрачений із-за безладу зошит або власна лінь. Нарешті, мало хто з дітей вміє ставити цілі, і вже зовсім одиниці здатні організувати діяльність по їх досягненню. Між тим, ці проблеми досить ефективно вирішуються за допомогою інструментів тайм-менеджменту.

Перша зустріч пройшла у формі дискусії на тему «Стати успішним або жити як доведеться?» Ми спробували розібратися з  батьками, як допомогти дитині знайти своє покликання, сформувати цінності, з’ясувати потреби, «побачити» ціль та якими вправами при цьому користуватися.  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік