вівторок, 21 лютого 2017 р.

Героїчний щоденник Майдану

Вшановуючи пам'ять загиблих на Майдані, бібліотекарі читальної зали провели захід для студентів Херсонського музичного училища, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні.

Епіграфом прозвучали проникливі рядки поезії Василя Симоненка «Можливо, знову загримлять гармати…»

Під керівництвом ведучої присутні на заході ще раз пережили ті події, які назавжди змінили країну та людей, і згадали тих, кого сьогодні справедливо і трагічно називають Небесною сотнею!



"Хто, як не я?." – питають очі траурних фотографій героїв Небесної сотні. «Хто, як не я?..» – досі відлунює на Майдані… Юні та сивочолі. Багатодітні батьки та одинаки. Заробітчани та кандидати наук. Східняки та західняки. Абсолютно різні і такі схожі. Кожен герой повстав проти насилля, несправедливості та брутального ігнорування волі українського народу. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. І це не пафосні слова. Це реальність. Ці герої своїм прикладом показали силу та незламність українського духу.

Під час заходу пролунали вірші Анатолія Марущака зі збірки «Книга живих» - «Небесна сотня» та «Відпусти».


Далі мова йшла про наступників слави цих героїв – загиблих воїнів АТО – зокрема, захисників Донецького аеропорту та військових з Херсонщини.

Були рекомендовані книги, в яких висвітлюється подвиг героїв Небесної сотні та воїнів АТО: книга-реквієм «Небесна сотня», «Щоденник Майдану» А. Куркова, «Хронологія мужніх», «Аеропорт» С. Лойка, романи Г. Вдовиченко «Маріупольський процес» та В. Шкляра «Чорне сонце», книга Є. Положія «Іловайськ».

Завершився захід хвилиною мовчання.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік