06 лютого 2017

Кого люблю – тому дарую


Напередодні дня закоханих у дитячій обласні бібліотеці імені Дніпрової Чайки у відділі естетичного виховання  відбулося заняття студії творчого самовираження «Мій світ» за темою «Кого люблю -  тому дарую» в рамках роботи Херсонського локального центру. На якому діти познайомилися з  історією  виникнення свята, як цей день святкують в інших країнах  та створили  власні «валентинки».




         Достовірних даних про те, де саме зародилася традиція святкування Дня Святого Валентина немає.  Одні вважають батьківщиною – Англію, інші – Францію. За переказами,  Святий Валентин – священник, який всупереч наказам імператора таємно вінчав закоханих. Його розсекретили і піддали тортурам. Перед стратою Валентин написав своїй коханій лист у віршованій формі – признання в любові. Згодом такі листи стали називати «валентинками».
         Основними символами цього свята вважають сердечки – «валентинки». Вони можуть мати вигляд листівок, солодощів та м’яких іграшок.
        



         Зробити чудові подарунки до Дня Святого Валентина тобі допоможуть, юний друже, книги та журнали відділу естетичного виховання, власна фантазія, бажання і деякі матеріали для декорування. А бібліотекарі нададуть  тобі гарну пораду.
        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік