вівторок, 1 квітня 2014 р.

Перший міжнародний дитячий літературний конкурс"ФантФест" завершено!

1 квітня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулося оголошення та святкове нагородження переможців і призерів Першого дитячого літературного конкурсу «ФантФест» у рамках V Міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі» імені Рудого Панька.

У конкурсі взяли участь 28 авторів-початківців з України та Росії, а саме: з Калінінграда, Воронежа, Новосибірська, Києва, Львова, Каховки, Новотроїцька та Херсона. Журі конкурсу було вражене високим рівнем творів, поданих на конкурс, тож визначило аж 13 переможців та призерів, які під час свята отримали дипломи та подарунки.

Гран-прі здобула Кондратенко Анастасія (18 років, м. Херсон), за твір «Без хвоста ты человек» (глава із майбутньої книги!).

Гран-прі - статуетку Рудого Панька - отримує Анастасія Кондратенко

Переможці у молодшій віковій категорії:

І місце – Лопатньова Марія (11 років, м. Херсон)
ІІ місце – Валько Катерина (11 років, м. Херсон)
ІІІ місце розділили Юдіна Дарина (11 років, м. Херсон) та Каткова Валерія (7 років, м. Новосибірськ, Росія)

У середній віковій категорії:

І місце – Варава Олександра (15 років, м. Каховка)
ІІ місце – Стасів Вікторія (14 років, м. Львів)
ІІІ місце – Отрішко Юлія (15 років, м. Херсон)

У старшій віковій категорії:

І місце – Шевченко Тетяна (20 років, м. Калінінград, Росія)
ІІ місце журі присудило двом конкурсантам: Камінській Юлії (18 років, м. Херсон) та Артамоновій Єлизаветі (16 років, смт Новотроїцьк)




В окремих номінаціях конкурсу відзначені:

- у номінації «Фентезі в віршах» - Абольяніна Сусанна (16 років, м. Херсон)
- у номінації «Найпродуктивніший автор» - Сергеєв Владислав (11 років, м. Херсон)

Приз читацьких симпатій здобула Вікторія Стасів зі Львова. Адже, за умовами конкурсу, окрім «суддівства» журі, відбувалося ще й голосування за кращий, на думку читачів, конкурсний твір на сайті Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки.

Святкова церемонія нагородження пройшла у формі "конгресу фантастів-початківців", а керував конгресом сам Рудий Панько!, щоправда  він не був присутнім, проте весь час був на "відеозв'язку". Допомагала Паньку його чарівна кума з Диканьки (Ангеліна Вєтрова), та ведуча свята у ролі "прес-секретаря" (Ірина Срібна ). А щоб свято вийшло жвавим та веселим - кума з Рудим Паньком запропонували учасникам пограти у фанти! Тож призи дісталися не лише переможцям конкурсу "ФантФест", а й присутнім глядачам, що приєдналися до конкурсної програми.

Виступає Валерій Кругов -
директор міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі»  та співзасновник конкурсу "ФантФест".

Кума пред'являє запрошення на конгрес від Рудого Панька (до речі, минулорічне :) )

Учасники "конгресу" - переможці конкурсу "ФантФест"

Дата проведення святкової церемонії обрана не випадково, адже 1 квітня - день народження М.В. Гоголя. І саме під час свята Валерій Олександрович Кругов, співорганізатор конкурсу та керівник ГО «Міжнародний фестиваль мистецтв «Гоголь-фентезі» (м.Херсон), презентував збірку оповідань переможців V Міжнародного літературного конкурсу «Гоголь-фентезі», у якій, до речі, надруковано і твір володаря «Гран-прі» конкурсу «ФантФест» - Анастасії Кондратенко. Любителів фентезі зацікавили опубліковані у збірці твори письменників із різних країн – України, Росії та Болгарії.



Організатори конкурсу: ГО «Міжнародний фестиваль мистецтв «Гоголь-фентезі» та Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки. Метою конкурсу є розвиток літературних здібностей дітей та молоді. Більше інформації про умови конкурсу  ви знайдете за цим посиланням.

Призами конкурсу стали статуетка ручної роботи «Рудий Панько» («Гран-прі») та збірка творів переможців конкурсу «Гоголь-фентезі».



Журі конкурсу:
  • Кругов Валерій Олександрович – директор міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі»
  • Бардашевська Анна Іванівна – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, голова журі дитячого літературного конкурсу «ФантФест», в рамках фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі»
  • Замойська Мирослава Іванівна - українська письменниця-прозаїк, лауреат премії «Коронація слова»
  • Голобородько Ярослав Юрійович – літературний критик, літературознавець, доктор філологічних наук, академік Академії педагогічних та соціальних наук, завідувач кафедри Херсонської академії неперервної освіти
  • Звягінцева Надія Дмитрівна – завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, керівник літературної студії «Контур»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік