11 квітня 2014

Естафету пам'яті від Херсонської області передано!

Україною крокує скайп-естафета пам'яті визволення країни від фашистських загарбників «Навіки пам’ять збережем…» . 17 березня відбулася перша віртуальна зустріч читачів Національної бібліотеки України для дітей з читачами Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна, наступними на зв’язку з київськими читачами були читачі Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка. А учора, 10 квітня, під час скайп-зустрічі читачів обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки і Національної бібліотеки України для дітей, естафету пам'яті було передано від Херсонської області.

Учасниками скап-зустрічі у нашій бібліотеці стали:
  • ветерани Великої Вітчизняної війни - голова обласної Спілки радянських офіцерів Палісада Петро Миколайович та голова Комітету ветеранів війни обласної організації ветеранів України Станіславчук Яков Опанасович;
  • Леонід Марченко, письменник;
  • учні 6 класу гімназії №20 ім. Б. Лавреньова;
  • учні НВК "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради;
  • бібліотекарі читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


Учні 6-А класу гімназії №20 представили свою збірку «Про війни після війни», в яку увійшли спогади їхніх бабусь та дідусів - тих, хто пройшов тяжкі випробування страшної війни.







Письменник і журналіст Леонід Марченко розповів про юних патріотів - хлопців з Карантинного острова, яким він присвятив свою книгу «Клятве остались верны».
               


Під час скайп-спілкування багато уваги було приділено розповіді про те, як відбувалось визволення Херсонщини, які підпільні організації діяли під час Великої Вітчизняної війни у Херсоні.

Звільняли Херсонщину війська 4-го Українського фронту.Саме тому прикрашали святкову залу унікальні військові атрибути: штандарт 4-го Українського фронту і точна копія прапора
Перемоги.



Щоб зберегти пам'ять про події Великої Вітчизняної війни вже 4-й рік поспіль в Херсоні проходить конкурс "Херсонщина пам’ятає", в якому беруть участь учні всіх шкіл міста.
Під час скайп-спілкування херсонські та київські школярі переглянули відеоролик Корнишева Микити та Страхової Анастасії, учнів Школи гуманітарної праці, відзначений в числі переможців конкурсу. Відеоробота присвячена юному герою-підпільнику, якому було посмертно присвоєне звання Героя Радянського Союзу – Іллі Кулику. До речі, учні ШГП  - автори ролика та учасники скайп-зустрічі - навчаються зараз у будівлі, в якій навчався свого часу і  майбутній герой Ілля Кулик.
Київські діти – читачі НБУ для дітей привітали херсонців з 70-річчям визволення Херсона від німецьких загарбників, з 70-річчям заснування Херсонської області та з ювілеєм Херсонської обласної бібліотеки ім.Дніпрової Чайки.
Приємною несподіванкою для наших дітей стала літературно-музична композиція, яку підготували талановиті юні кияни.

Завдяки електронній пошті діти обмінялись з читачами Національної бібліотеки України для дітей побажаннями у вигляді листа-трикутника на кшталт польової пошти. Юні кияни та херсонці голосно прочитали заклик: «Ми за мир, ми проти війни!».

Читати більше про Всеукраїнську скайп-естафету «Навіки пам’ять збережем…» у рамках Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» на сайті Національної бібліотеки України для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік