06 квітня 2015

«Цвіт душі, небесне царство – в наших творах писанкарства»

У відділі естетичного виховання у неділю, 5 квітня, відбулося засідання студії творчого самовираження «Мій світ» «Цвіт душі, небесне царство – в наших творах писанкарства». Темою зустрічі стало створення великодніх орнаментів у різних техніках – малювання, аплікація, декупаж.





Студійці спочатку познайомилися з історією свята, техніками роботи. За вподобаннями вибирали, яку поробку будуть виготовляти.

Роботи були неповторними, в них діти вклали своє старання та фантазію, а батьки допомагали освоювати техніку декупаж разом з дітьми.





Свято Христового Воскресіння має ще такі назви, як Свято Пасхи, Велика Неділя Пасхи. Але найбільш поширена назва – Великдень. 

У фонді Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки є літературні джерела, з яких можна дізнатися легенди: чому Великдень називається «Великий День». Одна з них колись була записана на Слобожанщині: «Великдень називається так тому, що в той час, коли Христос народився, сильно світило сонце і стояли такі довгі дні, що теперешніх треба сім зложити, щоб був один тодішній. Тоді, було, як зійде сонце в неділю вранці, то зайде аж у суботу ввечері. А як розп`яли Христа – дні поменшали. Тепер тільки царські ворота в церкві стоять навстіж сім днів...».


        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік