пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

Школа юних підприємців у бібліотеці!

10 квітня сталася знаменна подія для учасників проекту "Бізнес-школа «Мільйон – це просто». Нарешті юні "бізнесмени" Херсонщини змогли відвідати Херсонську обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки, яка є співорганізатором проекту, що покликаний навчити підлітків основам фінансової та економічної грамотності.
Це стало можливим завдяки нашим партнерам по проекту - кредитній спілці «Народна довіра».
Нашу бібліотеку відвідали найактивніші учасники проекту у супроводі бібліотекаря-координатора з кожного району, де ще з вересня реалізовується проект.

Підлітки розділилися на дві команди і здійснили екскурсію-занурення у бібліотеку: дізналися про книгозбірню-ювілярку та її послуги, а ще у кожному відділі виконували цікаве пошукове завдання.


Другим етапом цього насиченого подіями дня став тренінг «Бізнес-план від А до Я: школа юних підприємців».

На початку тренінгу відбулося взаємне знайомство команд-учасниць із міст Каховка і Нова Каховка, Гола Пристань і Скадовськ, селищ Каланчак і Чаплинка.


Тренери бізнес-школи Юлія та Олена урочисто посвятили в юні бізнесмени кожну команду – на пам'ять про участь у проекті були вручені значки із логотипом бізнес-школи «Мільйон – це просто».
Далі учасники розділилися на чотири команди таким чином, щоб у кожній команді були представники з кожного району. Юні бізнесмени під час тренінгу написали відповідно чотири проекти, реалізуючи запропоновану ведучими бізнес-ідею - створення спортивного клубу.

Старшокласники придумали назву і слоган своєї фірми, продумали прибуткові види діяльності, організаційно-правову форму підприємства та найвигідніший вид оподаткування, обрали правильне місцезнаходження спортивного клубу, проаналізували конкурентність, виробили маркетинговий план, а також описали структуру клуба – кількість співробітників та їх посадові обов’язки. Найважливіше полягало у тому, щоб кожна команда ретельно прорахувала інвестиційний план – тобто скільки коштів вони мають залучити, аби їхній клуб запрацював на повну потужність (оренда та ремонт приміщення, придбання необхідного обладнання тощо).

І всі команди впоралися із цим завданням успішно! І в кожного бізнес-проект виявився неповторним.



На пам'ять про перебування у бібліотеці було зроблено кілька фотографій.


Далі на юних бізнесменів чекала екскурсійно-пізнавальна програма у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі «Молочний-Дністер» (с. Станіслав Білозерського району). Ознайомилися вони з історією успіху бізнес-проекту в галузі сільськогосподарського та харчового виробництва. Керівник кооперативу Дністрянський Віктор Степанович ознайомив майбутніх бізнесменів із основними видами діяльності свого підприємства, його структурою, із об’ємом виготовлення та реалізації щоденної продукції. 

Діти з цікавістю розпитували, як на фермі доглядають за худобою, які технології використовують для надою молока. Також дізналися про технології його переробки, дегустували свіжу продукцію, а на пам'ять залюбки фотографувалися на фоні молоковозу.


За час виїзного заняття старшокласники не тільки здружилися, з користю провели час, але і дізналися багато нового.

А попереду – тільки фінал і захист своїх бізнес-проектів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік