11 липня 2024

Україна – це ми. Флешмоб миру

15 липня всі українці святкуватимуть державне свято День Української Державності, яке відзначається щороку в Україні 15 липня, у День хрещення Київської Русі — України. 
До цього важливого дня Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела для своїх користувачів флешмоб миру «Україна – це ми».
Цей захід відбувся також в рамках проєкту читальної зали «Читацьке літо без тривог. Поличка бібліотерапевтичних порад». Нагадуємо, що кожного четверга в рамках цієї програми читачі дізнаються про один із «ключиків» до ментального здоров’я. Ми вже зібрали 5 ключиків: «Намір», «Сам собі казкотерапевт», «Емоційний інтелект», «Родинне коло підтримки» і «Мій внутрішній захисник». І от сьогодні ми поповнили свою терапевтичну скарбничку ключиком № 6 – «Цілюща сила рідної землі».
Флешмоб об’єднав херсонців, які знаходяться зараз у різних куточках України і світу. Ми зустрілися, щоб набратися цілющої сили від рідної землі та разом помріяти про мир і Перемогу для нашої країни та відродження нашого рідного міста.
Він складався із 4-х етапів: «Україна Героїчна» (ми згадали героїв новітнього часу, віддали шану містам-героям та вшанували пам'ять загиблих співвітчизників).
«Цілюща сила рідної землі» (інтерактивна вікторина допомогла нам відгадати рослини-символи, які здавна уособлюють красу нашої України, духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі).
«Цілюще рідне слово» (читачі познайомились із книгами про нашу батьківщину, які описують її історію, географію, філософію та життєпис видатних українців, рубрика «Лайфхаки відомих» допомогла нам дізнатися про секрети підтримки ментального здоров’я відомих поетів, які зашифровані у їхніх віршованих рядках).
Наприкінці заходу завдяки рубриці «Об’єднані заради миру» ми познайомилися із символами, які уособлюють мир, та склали хмаринку-побажання швидкого миру і Перемоги.
Зі святом вас, дорогі українці!
До зустрічі наступного четверга в рамках програми «Читацьке літо без тривог. Поличка бібліотерапевтичних порад».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік