14 квітня 2014

Шкарпетки для пізнайок!!!

13 квітня усі члени клубу мали змогу створити власноруч шкарпуку або шкарпані! А тим, хто не знає, варто пояснити, що у шкарпеток існує своя класифікація. І вона стосується усіх - і парних, і непарних. Старі, досвідчені та грубі, виплетені з овечої вовни, називаються шкарпами. Колишні офісні працівники та спортсмени – це шкарпетони. Шкарпані – це шкарпетки жіночого роду. А різний кумедний шкарпетковий дріб’язок з дитячими малюнками – це шкарпуки. З найменшим включно – мацюпунькою зеленою шкарпеткою для немовляти.

Де це існує така класифікація? У книзі Галини Вдовиченко «Ліга непарних шкарпеток», яка надихнула бібліотекарів на створення таких іграшок-поробок. Тому усі шкарпи, шкарпетони, шкарпані та шкарпуки зібралися у неділю в секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової айки на засідання клубу для дошкільнят та молодших школярів «Пізнайко».

Така пробка викликала безліч приємних емоцій, сміх та великий інтерес. Отож, кожен «маленький пізнайко» обирав ті шкарпетки, які йому до вподоби та оживляв їх! Усі були різними: зі своїм обличчям, кольором очей та зачіскою! Наприкінці клубу малеча навіть захотіла поставити свій власний спектакль!




А якщо ви зацікавились цією чудовою книжкою, то можете узяти почитати її додому в секторі абонементу та подивитись буктрейлер, який зняли бібліотекарі саме про цю книжку!



Читайте, дивіться, і нехай дружба об’єднує усіх нас!


Михайлова Інна, 

завідуюча сектором періодичних видань

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік