15 лютого 2017

«Афганістан – наш біль…»

15 лютого - день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день до бібліотеки завітали учні 8-А класу гімназії №20 разом із класним керівником Гілевич Іриною Олексіївною.


Своїми спогадами з гімназистами поділився учасник бойових дій в Афганістані Олександр Єлагін. Молодим хлопцем він потрапив на війну, пройшов крізь її страшну м'ясорубку, був поранений, подолав усі випробування і вижив.
  


Зараз воїн-інтернаціоналіст займається мирними справами. На його рахунку дві збірки віршів, в яких лунають спогади про минуле:

«Зачем я опять - про Афган?
В нём много боли, много ран…
Уверен: жизнь там вся прошла.
За каждым смерть там тенью шла…»


Олександр Єлагін створює документальні фільми про Афганську війну та про людей героїчної долі. Він став переможцем багатьох кінофестивалів та міжнародних конкурсів.

Діти слухали вірші у виконанні поета, переглянули уривки із фільмів і дізнались про його нове захоплення – ігрові мініатюрні фільми, головними героями яких є діти і навіть тварини.

Воїн-афганець побажав дітям мріяти, ставити перед собою великі завдання і сміливо йти до своєї мети.


Перед собою він поставив завдання: написати 20 нових віршів, які увійдуть в нову книгу. Бажаємо натхнення Олександру Єлагіну та сподіваємось, що презентація нової збірки обов’язково відбудеться в дитячій книгозбірні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік