05 січня 2016

Одного зимового дня

Похмурі холодні зимові дні співпали з канікулами? Це не привід сумувати вдома! У Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки завжди тепло, затишно, весело і цікаво завжди. І в цьому сьогодні переконались хлопці і дівчата, які вирішили провести свій час у бібліотеці.

У читальній залі відбувся розважально-пізнавальний захід під назвою «Різдвяні фантазії Ернста Гофмана», приурочений до 240-річчя з дня народження письменника.

Незвична форма заходу - казкова режисура - допомогла присутнім читачам краще пізнати багатогранну особистість Гофмана, який постав перед ними і як оригінальний письменник, і як неперевершений казкар, і як талановитий композитор та диригент, і як своєрідний художник та декоратор.

Серед усього різноманіття творчого доробку митця, який було представлено на виставці, найбільше уваги приділено саме всесвітньо відомому твору – казці-шедевру «Лускунчик та Мишачий король». Інтерактивна вікторина допомогла юним читачам згадати зміст, події та персонажів книги.




Аби діти краще занурилися у фантазійний літературний світ, також була проведена літературна гра і по інших книжках новорічної та різдвяної тематики, а також така інтелектуальна забава: за допомогою підказок під декоративними настільними ялинками гравці відшукали атрибути зимових свят: серпантин, бенгальський вогонь, іграшку, гірлянду і, звичайно, найсмачніший символ – цукерку!


А потім усі бажаючі змогли розім’ятися та перевірити свою читацьку інтуїцію у Бібліотвістері від сектора абонемента. Традиційні правила улюбленої гри Твістер передбачали деякі гімнастичні та спортивні вміння: «ліву руку на синій кружечок, а праву ногу - на жовтий»! Наші читачі з легкістю виконували карколомні рухи, та іноді, втративши рівновагу, по дитячому цьому раділи.




Та за кожним кроком стрілочки приховувалось ще й цікаве завдання з різних кольорових рубрик: «Новорічна вікторина», «Літературний детектив», «Тварини зі сторінки», «Смачні оповідання» та багато іншого. Читацька інтуїція нікого не підвела, навіть читачів які відповідали догори дригом, адже читання допомагає ставати не лише розумнішим, а ще й спритнішим і врівноваженим.

Ну і як же без кіно? Жоден день сучасного підлітка не минає без цікавого фільму чи мультфільму, тим паче на канікулах! У медіа-центрі відбувся перегляд незвичної підбірки гумористичних епізодів з новорічних та різдвяних фільмів: «Сам удома», «Різдвяна історія», «Льодовиковий період», «Хранитель часу», «Холодне серце».


Приємні враження, нові та добре знайомі цікаві книги, фільми, ігри, спілкування та багато веселого сміху - наповнили кожного теплим духом наступаючого Різдва.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік