14 січня 2016

«Нескорена Україна»

«Нескорена Україна» - відео панорама, яку відвідали сьогодні учні 6-А класу ЗОШ №48 в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім.. Дніпрової Чайки в медіа-центрі, присвячена Дню Соборності України. Діти мали змогу переглянути хронологію подій, що передували становленню цього свята. Дізнались про те, що соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу.
 


День, який обраний для цього свята – історичний день 22 січня 1919 року - це день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності. 


Дізналися діти і багато інших значущих, історичних фактів волевиявлення нашого народу у прагненні до єдності та незалежності. Адже прагнення єдності, як і далекого дев'ятнадцятого, недавнього дев'яностого, так і тепер, у 2016 році, зводиться воєдино соборністю людських душ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік