20 січня 2016

Програма медіаграмотності для громадян

В рамках проекту «Програма медіа грамотності для громадян» 19 та 20 січня 2016 року головним бібліотекарем читальної зали ХОБД ім. Дніпрової Чайки Срібною І.С. було проведено два перших тренінги з медіа грамотності «Не потони в інформаційному дощі».

30 бібліотекарів ХОБД та 15 вчителів ЗНЗ №57 змогли розширити свої зання щодо інформування, пропаганди, PR-кампаній; вчилися виявляти фейкові новини в ЗМІ, маніпуляції, дезінформацію та пропаганду. Обговорювали основні методи протидії та ефективність критичного сприйняття інформації. Учасникам тренінгів особливо сподобались практичні вправи щодо наповнення власного медіа-поля, критичного аналізу інформаційних плакатів та відеоконтенту.




Особливо жваво учасники тренінгу обговорювали особливості "Порядку денного" – інформаційного меню ЗМІ нашої держави за часів правління кожного українського президента.





З неабияким зацікавленням учасники тренінгів простежували різноманітні форми маніпуляцій у ЗМІ серед яких: фотофейки, фейки в соц.мережах, фейки в книгах на телебаченні та інші..
Загалом тренінги проходили на одному диханні. Всі його учасники висловили думки про те, що саме тренінги на таку тематику є найактуальнішими в умовах сучасної інформаційної війни, а здобуті знання є потужним знаряддям  проти маніпуляцій та пропаганди у сучасних мас-медіа. Наостанок учасники тренінгу наголосили, що тепер будуть більш прискіпливими у відборі інформації та стануть свідомими медіаспоживачами!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік