22 лютого 2016

Творчий «Лувр» Анатолія Кичинського

19 лютого учні та шкільні бібліотекарі міста завітали до книгозбірні на презентацію нової книги Анатолія Кичинського «Вполювання вітру».

В цій книзі є рядки «І Лувр. І Лавра. І лавровий лист у хащах терну…»

Творча людина, письменник – це окремий Лувр, у якому зібрані образи, досвід, спогади, роздуми. Тож, цього разу всі по-новому відкрили для себе творчість видатного поета-земляка.


Разом з ведучою Вікторією Сломчинською читачі здійснили подорож по поетичній галереї поета та познайомились з різними періодами його життя. Поет гостинно відчинив двері своїм слухачам, прочитавши вірш «Ворота» із нової збірки.

А потім були зали:

«Барви дитинства», в якому згадав про свою матусю, яка навчила завжди бути чесним;

«На роздоріжжі» обирав професійний шлях журналіста, але не склалось і вступив до Херсонського педагогічного інституту на філологічний факультет;

«Вулиця закоханих дерев» - таку назву має перша збірка, яка побачила світ рівно 40 років тому – у 1976 році;

«Танець вогню» - книга, за яку отримав Національну премію України ім. Т. Г. Шевченка (Анаталій Кичинський отримав премію одразу за дві книги - "Танець вогню" та "Пролітаючи над листопадом");

«Письменник у мистецтві» - захід супроводжувала справжня галерея картин художника і поета.



Пан Анатолій приніс свої дитячі малюнки. Розвиток художнього таланту розпочався з того, що він перемальовував із журналу «Изобразительное искусство» спочатку олівцем, пізніше – фарбами.


В цей день всім пощастило, бо кожен не тільки доторкнувся до вишуканої поезії Анатолія Кичинського, а ще й «вполював» нову книгу з автографом автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік