17 лютого 2016

Пароль – мужність

17 лютого співробітники читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей провели захід на тему «Пароль – мужність: ВКонтакті Олександр Єлагін», учасниками якого стали учні загальноосвітньої школи № 53.

Школярі познайомилися із творчістю воїна-афганця, поета та режисера О. Єлагіна, який є автором збірок віршів «Зачем пишу я о войне», «Афганец я, и боль твою пойму…», а також численних кінострічок та відеороликів на тему війни та миру, зокрема «Афганские судьбы», «Зазеркалье афганской войны», «Прощай, оружие» тощо. Поетичний і режисерський доробок херсонського митця високо оцінено грамотами та дипломами багатьох фестивалів, а також О. Єлагіна було прийнято до Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» та Євразійської Академії Телебачення і Радіо.



Підлітки почули щирі рядки поета-фронтовика, побачили буктрейлери та відеокліпи за мотивами його віршів, дізналися про обставини та умови, в яких воювали мужні херсонці в тій, за висловом О. Єлагіна, «неоголошеній війні», та пригадали пам’ятники, встановлені на згадку про мужніх воїнів-інтернаціоналістів та їх відданих матерів.


А ще школярі вшанували пам'ять тих 69 вояків з Херсонщини, які загинули далеко від дому в землях Афгану й імена та долі яких викарбовано для сучасників та нащадків у книзі нарисів «Згадаймо їх поіменно».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік