середу, 13 квітня 2016 р.

Віночок Таврійського краю для Дари Корній

Нарешті в Херсонську обласну бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки завітала Дара Корній, яка давно повінчана з Херсонщиною. Ще у 2009 році вона брала участь у конкурсі «Гоголь-фентезі», а декілька років поспіль є активним членом журі дитячого конкурсу на кращий твір в жанрі фантастики та фентезі – «Фант-Фест».


На наш погляд, ця яскрава жінка, яка все знає про мавок, водяників, гонихмарників і чугайстрів, повинна вирізнятись із натовпу пересічних громадян. Тож, херсонські бібліотекарі вирішили додати до її вишуканого образу неповторну прикрасу. Такою прикрасою став віночок, який створили із квітів, де кожна квітка символізує книгу, написану самою авторкою - Дарою Корній.

Волошки дарував головний герой роману «Гонихмарник» своїй коханій дівчинці Аліні. Цей образ письменниця змалювала зі своєї доньки Даринки.










Троянда – символ кохання. Ця квітка промовляє: «Ми з тобою ідеальна пара». Це про головних героїв книги «Тому, що ти є».








Мальва – дівчина, яка живе в літературній сазі «Зворотній бік світла, темряви, сутіні».










Айстра – походить з грецької мови й означає «зірка». «Зірка для тебе» - історія кохання Сергія і Зоряни, астронома та поетки. Неповторний ритм цій історії додають прекрасні вірші талановитої львівської поетки Люби Долик.








Ромашка символізує юність і її співставили з гостросюжетним детективом «Зозулята зими».






Мак – символ краси та пам’яті. Жіноча пам’ять – це сховок. Там зберігаються всі спогади про кохання, які записані у «Щоденнику мавки».









Соняшник – красива «сонячна квітка», про яку можна сказати «Ти – диво!». Саме так ніжно та безмежно любить Дара Корній неповторне місто Львів і його образ, присутній у книзі «Крила кольору хмар».






І остання квітка, яку вплели у вінок - це квітка папороті.

Квітка папороті – це найновіша дитяча книга, яка щойно вийшла з друку у видавництві «ТЕЗА» «Петрусь-химородник». Цю книгу написала Дара Корній  ще п’ять років потому разом зі своїм сином Максимкою. 




8 квітня учні із п'ятнадцяти шкіл міста завітали на презентацію книги «Петрусь-химородник» та вирушили разом із Дарою Корній на пошуки квітки папороті.

Під час магічної подорожі діти дізнались, що Мирослава Замойська народилась на Волині і її завжди надихає чарівна природа рідного краю.

В шкільні роки була бешкетницею, але полюбляла літературу і писала чудові твори. Мала гарні оцінки з математики, бо інакше не могло бути – матуся викладала в школі точні науки.

В дитинстві мріяла стати журналістом – мрія здійснилась. Закінчила журналістсько-редакторське відділення Українського поліграфічного інституту.




У 37 років написала першу книгу «Гонихмарник», яка була відзначена на конкурсі «Коронація слова - 2010».

Поруч із письменницею завжди її янгол-охоронець – чоловік, який нещодавно повернувся із зони АТО і який подарував їй справжню зірку, названу ім’ям Дари Корній.

Найперші читачі та критики письменниці – її діти, а ще її читають у всіх куточках земної кулі: Італії, США, Канаді, Австралії, Польщі.



На запитання юних читачів, хто ваші улюблені письменники, Дара Корній відповіла: «Леся Українка та Стівен Кінг. А ще рекомендую почитати твори сучасних українських письменників: «Відунський сокіл» Артура Закордонця та «Алхімію свободи» Ярини Каторож.

На згадку всі отримали автографи – оптимістичні побажання від Дари Корній.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік