07 квітня 2016

"ФантФест-2016" завершено! "ФантФест-2017" оголошено!

7 квітня о 13:00 у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулося оголошення та святкове нагородження переможців і призерів Третього відкритого літературного конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест».

Організаторами конкурсу виступили Міжнародний фестиваль мистецтв «Гоголь-фентезі» та Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки з метою розвитку літературних здібностей дітей та молоді.

Нагадуємо, що конкурс проводився з 1 вересня 2015 по 15 березня 2016. У конкурсі брали участь учні загальноосвітніх шкіл, молодь віком до 21 року. Твори у жанрі фентезі та фантастики були подані учасниками у формах: казка, оповідання, новела, уривок (глава) з повісті чи роману. Цілком реальні історії поєднувались у творах з елементами казки, легенди, фантастичними подіями та істотами.


У конкурсі взяв участь 51 автор-початківець з багатьох міст України, а саме: з Полтави, Харкова, Тернополя, Вінниці, Кіровограду, з Донецької, Одеської та Київської областей, та навіть з м. Магнітогорська (Росія), і звичайно ж – із Херсону та Херсонської області (особливо активними виявились юні автори з Білозерського району та з м. Каховки).


Приємним сюрпризом для учасників цьогорічного «ФантФесту» став приїзд до Херсону постійного учасника журі конкурсу Мирослави Замойської, добре відомої українському читачеві за літературним псевдонімом – Дара Корній, автора кількох надзвичайно популярних романів, створених саме в жанрі фентезі.


Журі конкурсу «ФантФест»:

· Марущак Анатолій Петрович – директор НВО «Скіфія», заслужений журналіст України, голова журі ;

· Звягінцева Надія Дмитрівна – завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, модератор проекту та секретар журі;

· Бардашевська Анна Іванівна – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, заслужений працівник культури України;

· Кругов Валерій Олександрович – директор міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі імені Рудого Панька»;

· Замойська Мирослава Іванівна - українська письменниця-прозаїк, неодноразовий лауреат премії «Коронація слова»

Журі конкурсу було вражене високим рівнем творів, поданих на конкурс, тож визначило, окрім 6 переможців (І. ІІ та ІІІ місце у двох вікових категоріях) та Гран-прі, також 8 призерів у окремих номінаціях, які під час свята отримали дипломи і призи.

Тож,  нагороди у Номінаціях:

"Філософська спрямованість твору" - Ковальчук Олександр, м. Вінниця;

"Найкраща детективна історія" - Юлія Іюльська, м. Магнітогорськ, Росія;

"Казкові літературні традиції" - Пахомова Ірина, м. Котовськ Одеська область;

"Екологічна спрямованість твору" - Баранчук Артем, м. Кіровоград;

"Вдале гостросюжетне оповідання" - Полторацька Поліна, м. Херсон, гімназія № 3;

"Яскрава візуальна презентація твору" - Ястрєбова Валерія, м. Херсон;

"Гуманістична спрямованість твору"  - Фролова Яна, М. Херсон;

"Найоригінальніший задум твору" - Марія Юдіна, м. Херсон.


За умовами конкурсу, окрім «суддівства» журі, відбувалося ще й голосування за кращий, на думку читачів, конкурсний твір на сайті Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки www.library.kherson.ua.

І ми вже можемо оголосити переможців у номінації "Приз читацьких симпатій":

268 голосів - Валентина Нетребич, м. Херсон 
258 голосів - Щербанюк Діана, м. Каховка
158 голосів - Крохмаль Софія, м. Херсон
157 голосів - Мар'я Кот, м. Комсомольськ Полтавської області



А ось і наші переможці:

ІІІ місце

Надарая Крістина,  Степанівська ЗОШ №17, оповідання  "Країна мрій"

Шелегон Елеонора, м. Херсон, ЗОШ № 50, оповідання "Терміус"



ІІ місце

Косянчук Надія, Тернопільська гімназія ім.І.Франка, уривок з твору "Ніколь"

Кураян Каріна,  Херсон, Академічний ліцей ім. О.В.Мішукова, оповідання "Пригоди Мібо"



І місце

Софія Матвійчук, Вишнівська ЗОШ Києво-Святошинського району Київської, оповідання "Надія"

 Козак Марія, Велетенська ЗОШ  Білозерського району, казка "Пес та Дельфін"




ГРАН-ПРІ

Мазоренко Марія, м. Харків, оповідання "Моя бабусю, старша моя нене!"



Призи конкурсу: статуетка ручної роботи «Рудий Панько» («Гран-прі», авторська робота народної майстрині Ірини Сєргєєвої), книги у жанрі фантастики та фентезі та добірки книжок у жанрі фантастики та фентезі, що були надані спонсором конкурсу директором BEBKO-AUTO ТОВ «Автоплаза-Херсон» Надією Пасько.


Сама церемонія нагородження відбулася у таємничій та піднесеній атмосфері чотирьох стихій - Землі, Води, Повітря та Вогню. Усі вони з'являлися на сцені за викликом свого Повелителя та допомагали ведучій нагороджувати справжніх умільців жанру фентезі та фантастики.



А за усим цим дійством за допомогою магічної сили сучасних інформаційних технологій  мала змогу спостерігати володарка Гран-прі - Марія Мазоренко з Харкова.



Висловлюємо також щиру подяку за музичний супровід свята Миколі Загродському, лауреатові премій "Гран-Прі" Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, володарю звання "Золотий саксофон України".


На завершення свята відбулась автограф-сесія з Дарою Корній та усі зібралися для спільного фото на пам'ять.



1 коментар:

Додайте ваше ім'я та вік