16 червня 2016

Я – юний ілюстратор

Пам’ятаєте, як міркувала головна героїня із «Пригод Аліси в країні чудес?». Мовляв, що ж то за книжка, в якій немає ні картинок, ні діалогів! І то правда: всі у дитинстві полюбляють книги з картинками. А хто вони – автори найулюбленіших, найяскравіших ілюстрацій, які так подобаються нашим дітям і які закарбувались в пам’яті дорослих з дитинства?

Ілюстратори, художники, графічні дизайнери – завдяки їм самі маленькі по картинкам ніби прочитують книгу, а ті, що вже виросли, краще представляють і розуміють все, що написано. Ілюстрація з’явилась майже одночасно з книгою. І разом з нею стрімко розвивалась. Багато ілюстраторів досягли великого успіху, а їх роботи справедливо вважаються класикою світового мистецтва. Хто ж вони? Саме про них йшла розмова цього разу у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки. Хто намалював Буратіно, а хто – Вінні-Пуха? Хто ілюстрував казки Шарля Перро, а хто – Андерсена? 



Читачі згадали багато відомих казок, творів окремих авторів, навіть мультфільми, а бібліотекар називала прізвища людей, завдяки яким існують на світі такі знайомі яскраві образи.


Як після такого не спробувати й самому побути ілюстратором? Саме це ми й зробили. А техніку вибрали нову і не зовсім звичну. Можна навіть сказати: чудернацьку. Та, виявляється, у світі вже багато її прихильників. Навіть проводились дослідження, як вона може допомогти людині. Це – дудлінг. Наші читачі дуже швидко зрозуміли, в чому, власне, справа. Розібрали малюнки-заготовки. 



 Поділили їх на сегменти і почали творити у жанрі дудлінгу.


 Дивіться, що з цього вийшло! 



Хмельницька Олена Вікторівна, 
провідний бібліотекар відділу естетичного виховання 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік