30 червня 2016

Збудуймо райдужне місто!

У перший день липня ми святкуємо День архітектури України. Архітектура – це музика у камені. Мова архітектури іноді буває виразнішою навіть за мову літературну. А ще архітектура має в собі елементи інших мистецтв. Тому відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом з нашими читачами вважає за честь приєднатися до цього свята.

В Україні воно було засноване  у 1995 році, щоб надати підтримку містобудівникам і архітекторам, їх творчим об’єднанням. Архітектура нашої держави багатолика. Найбільш знаковим для країни було храмове будівництво. Українське зодчество завжди мало своє оригінальне обличчя, яке пережило багато воєн, духовне зростання і державні злети. Про все це можна дізнатися у представлених у бібліографічному огляді книгах. 



А ще про те, з чого починається будівля, як почалося будівництво нашого міста, які архітектурні конструкції у Херсоні ми з вами сьогодні маємо змогу бачити у первозданнім виді? 


Архітектори – люди серйозні, а мова їх дуже конкретна та виразна. Так з’являються класичні архітектурні об’єкти. Але ж професіонали теж можуть фантазувати й навіть жартувати. І тоді у Китаї з’являються дім-рояль зі скрипкою, вальсуючий будинок у Празі, дім-кактус у Голландії або такий дім-гармошка… 


Здійснивши подорож світом та переглянувши багато архітектурних цікавинок, діти і себе випробували у ролі архітекторів. А нашим будівельним матеріалом став… звичайний картон – однотонний та кольоровий, тонкий та товстий, зі старих коробок і самі коробки. А ще у діло пішло все, навіть старі ноти і листівки, журнали і газети… 




Наша зустріч відбулась в рамках літніх читань «Знаєш, скільки справ у літа? Їх усі не полічити» "Пазли мистецьких розваг"



Отже наступний пазл складено.


А новий експонат зайняв на мапі своє місце. 


Канікули продовжуються, наступна зустріч – вже в липні. Ми чекаємо вас 6 липня 2016 року у відділі естетичного виховання на фольклорні посиденьки «В ніч на Івана, та й на Купала…»


Хмельницька Олена, 
провідний бібліотекар відділу естетичного виховання 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік