22 червня 2016

Ярмарок бібліотечних інновацій

Протягом трьох днів, 22-24 червня 2016 року, Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки проводить Міжрегіональний ярмарок інноваційних ідей «БібліоКре@тив-2016», у якому беруть участь працівники дитячих та шкільних бібліотек Миколаївської, Одеської, Полтавської та Херсонської областей.

Професійний форум проходить під егідою Української асоціації працівників бібліотек для дітей і за участі групи провідних фахівців Національної бібліотеки України для дітей на чолі з заступником генерального директора Шамаріною Тетяною Василівною.

Уперше такий Ярмарок відбувся у Херсоні в 2010 році, з ініціативи обласної бібліотеки для дітей нашої області. Тоді ж і було вироблено основний формат фахового заходу: проведення його на базі бібліотек-співорганізаторів почергово та у формі «продажу-купівлі» інноваційних ідей, із зобов’язанням реалізувати «придбані» на Ярмарку ідеї. Цьогоріч Херсонщина приймає авторитетний фаховий форум вже втретє.




22 червня о 10:30 відбулось офіційне відкриття «БібліоКре@тиву-2016». Йому передувала професійна екскурсія по бібліотеці-базі у форматі «бібліозанурення» «Під знаком Дніпрової Чайки», під час якої гості стали учасниками театралізації і здійснили віртуальну мандрівку у минуле, «зустрівшись» із самою Дніпровою Чайкою, чиє ім’я віднедавна носить бібліотека.










Офіційне відкриття ярмарку відбулося за участі Січової Валентини Іванівни - першого заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації.


У пленарній частині бібліотеки  - постійні учасники Ярмарку - відзвітували про реалізацію «куплених» минулого року ідей. Кожна з новацій – справжня знахідка для творчого бібліотекаря, тож усі вони були не лише з успіхом впроваджені, а й набули нових барв, працюючи на головне завдання бібліотек, що обслуговують дітей – на залучення малят та школярів до читання, перетворення книгозбірень у сучасні центри інтелектуального й духовного розвитку дітей та підлітків, осередки просування сучасної української дитячої книги.




В ході першого ярмаркового дня учасники не тільки працювали, а ще й змогли відпочити та отримати задоволення від перегляду «Поетичних передзвонів» - вистави літературного театру Херсонської ОБД ім Дніпрової Чайки.



Вистава стала своєрідним прологом до першої частини «ярмаркових торгів»: на правах господарів бібліотеки Херсонщини першими розпочали презентацію своїх інноваційних ідей – і тих, що вже апробовані на практиці та з успіхом впроваджені в роботу, і найновіших, які поки що існують саме як перспективні задуми.





Ще одна традиція Ярмарку: його учасники діляться з колегами «Успіхом року» - найбільш вдалим з реалізованих масштабних проектів. У цій рубриці виступила Сидоренко Алла Іванівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри документознавства та інформаційних систем ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв». Вона презентувала досвід реалізації регіонального проекту «School Book Crossing» (Миколаїв - Херсон).




Сьогодні, 23 червня, ярмаркування продовжується на базі Скадовської централізованої бібліотечної системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік