09 червня 2016

Депутат. Меценат. Читач.

6 червня в рамках проекту «17 сторінка non-stop» відбулась зустріч з депутатом обласної ради Юрієм Рожковим.

Поспілкуватись з Юрієм Геннадійовичем змогли старшокласники із 47-и шкіл міста – представники шкільних парламентів, президенти, міністри. Всіх об’єднав оздоровчий табір «Лідер», в якому вони відпочивають влітку.


Гість проекту – незвичайна людина. Понад 10 років він свої особисті кошти безкорисливо витрачає з єдиною метою – допомогти тим, хто її потребує. Завдяки своїм зусиллям Юрій Рожков досяг життєвого успіху і тепер вбачає своїм громадянським обов’язком відродити благодійницькі традиції в місті Херсоні.

Саме йому присвятила  учениця НВК № 43 Черниш Ірина своє дослідження «Портрет конкретної посадової особи органів самоврядування нашого міста» для участі у конкурсі «Місцеве самоврядування очима учнівської молоді».

У своїй школі Ірина – голова комісії «Суспільно-корисних та добрих справ» і вона зібрала дос’є добрих справ Юрія Рожкова, які вразили присутніх в залі. Херсонський меценат надає допомогу дитячим садочкам, закладам освіти, спортивним школам. Під його патронатом реконструювали пам’ятники загиблим воїнам до 9 травня. Не залишає без уваги воїнів АТО. Він виділяє кошти для порятунку від руйнування Кіндійської церкви.



Юрій Рожков є головою піклувальної ради Антонівської ЗОШ№21 і допомагає впроваджувати енергоефективний проект «Зелена школа». Кожного року медалісти цієї школи отримують грошові винагороди.

Незважаючи на велику зайнятість, знаходить час для книги. Надає перевагу традиційним паперовим виданням. Перечитує і кожного разу захоплюється творами Антона Чехова, уривок з якого прочитав під час заходу.


Для читачів бібліотеки подарував книги: И. Ильф, Е.Петров «Собрание сочинений» та книгу Ли Куан Ю «Сингапурское чудо».


А ще порекомендував дітям читати.


ТОП-5 найкращих книг від Юрія Рожкова:

1. Ильф, Петров «Золотой телёнок»

2. А.П. Чехов.

3. Ли Куан Ю «Сингапурское чудо»

4. А.Дюма «Три мушкетёра»

4. Твори Т.Г.Шевченка




Вікторія Сломчинська,
завідуюча відділом обслуговування учнів 5-9 класів 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік