27 вересня 2016

У веселки сім доріг

У веселки сім доріг.

Всі хутенько я пробіг,
Потім олівці узяв
І її намалював.
(Т. Петровська)

Ви знаєте, хто малює веселку? А ось читачі відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів не лише знають, а й потоваришували з ними протягом літа. Це брати Райдужні дракони – Райдугони, що живуть на чарівний планеті Дра-Дра. Щодня вилітають зі свого замку і будують Райдугу.



Та цього літа вони «оселились» у молодшому відділі, бо Літні читання проходили під назвою «Райдугони та феєричне читання». Протягом всіх літніх канікул діти виконували завдання цих Веселкових Дракончиків. Розказували про свій улюблений вид спорту, ділилися рецептами смачних страв, жартували, співали, малювали, розв’язували кросворди та дізнавалися багато нового та цікавого.





А сьогодні у нашому відділі зібралися найактивніші учасники, щоб підвести підсумки. І ми вирішили зробити їм сюрприз та запросити на наше свято Райдугонів, аби діти разом з ними розважились та утворили справжню веселку. Проте дракончики заблукали у відділах нашої бібліотеки. Тож, для того щоб збудувати веселковий міст, треба було знайти кольорових драконів та частинки веселки, яких не вистачало. Читачі об’єдналися у дві команди та вирушили на пошуки за певними маршрутами - за кольорами веселки. Знайшовши потрібного Райдугона, вони заходили до відділу, виконували завдання, яке він підготував, а за це отримували частинку веселки та сюрприз, який забирали з собою.





Під час цього квесту діти відвідали «Літературний фуршет», побешкетували під час «Гралки-сміхоталки», з’ясували, які квіти виросли у саду Зеленого Райдугона, побачили «Світ під мікроскопом», обчислили «Кольорову математику» та влаштували «Танці у космольоті». Зібравши кольорові стрічки, збудували разом з Райдугонами яскраву веселку. Після чого всі учасники отримали дипломи за активну участь у «Літніх читаннях – 2016».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік