30 вересня 2016

Спецоперація: Херсонські файли

29 вересня напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у читальній залі відбувся захід за участі доктора історичних наук, професора кафедри історії України та методики викладання Херсонського державного університету, автора 250 наукових праць Сергія Водотики.

Проходив він у незвичній формі історичної реконструкції під назвою «Спецоперація Х(Херсонські)-файли». Запрошені до бібліотеки студенти залюбки відчули себе спецагентами. Виконавши під керівництвом гостя-фахівця серію завдавань, молоді люди розв’язали секретний шифр та ще раз переконалися, що ключем до успішного майбутнього кожної цілеспрямованої людини є книга та бібліотека. Варто відзначити, що кожній частині шифру відповідала конкретна рубрика заходу.



Завдяки експрес-тесту глядачі довідалися про читацькі уподобання Сергія Водотики, його улюблених авторів та жанри. Дізналися вони і про його праці та провідні теми дослідження, а саме – історія Херсонщини, історія Півдня України, історія 20-х років ХХ ст. Також було презентовано свіженьку книгу Сергія Григоровича – «Нарис історії Херсонщини. Давній час».


Виконавши творчі завдання, учасники заходу краще пізнали рідний край – про племена, які мешкали на терені Херсонщини в давнину, про період козацтва на таврійських землях, про Віктора Гошкевича, засновника Музею історії та старожитностей, саме з якого і постав Херсонський краєзнавчий музей тощо.

Наприкінці заходу Сергій Водотика порекомендував присутнім студентам та бібліотекарям топ-5 книг, вартих бути прочитаними.

1. Загребельний П. «Брухт».
2. Купер Ф. «Звіробій».
3. Толстой Л. «Хаджи-Мурат».
4. Курков А. «Сказание об истинно народном контролере».
5. Жадан С. «Депеш мод».

Спецоперацію Х(Херсонські)-файли було успішно завершено. На згадку про зустріч було зроблено фото.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік