03 жовтня 2016

«Успіх з присмаком кави або Секрети кав’ярні на Поштовому»

Три найсмачніших запахи? — Запах гарячої кави, свіжої випічки і сторінки нової книги.Надія Ясмінска

Ароматом свіжої кави, книг та тістечок наповнилась читальна зала у цей незвичний останній вересневий день.

«Відкритий урок читання» - це завжди чудова можливість поспілкуватися сучасним юним читачам з успішними і відомими людьми нашого міста. І такою гостею в цей день стала чарівна Вікторія В’ячеславівна Бебко, директор першої тематичної кав’ярні у Херсоні - «Кофейня на Почтовом переулке». Справжня поціновувачка кави розповіла про те, як виник задум створити кав’ярню, як щодня гостино зустрічала кожного відвідувача та те, що й досі пече авторські шоколадні кекси. Пані Вікторія з натхненням і захопленістю розказала про творчі проекти та акції. Цікавий проект «Посткросинг», започаткований у кав’ярні, вільний обмін книгами для тих, хто найбільше потребує читання, тематичні вечори поезії та музики, презентації книг різними авторами, виступи творчої молоді та майстер-класи для дітей, давно перетворило звичайну кав’ярню на щось більше, ніж місце, де живе кава та найсмачніші смаколики до неї.




Учасники літературної студії «Контур» представили свою творчю майстерню і почитали багато чудових віршів на різні теми. А керівник студії, поетеса Надія Звягінцева, мала гарну можливість нагородити дипломами та відзнаками своїх талановитих вихованців.

Вікторина на зернах кави для читачів, загадкові листівки з різних куточків світу для гості, адресанта яких треба було відгадати за відомими цитатами із художніх творів, мелодія «Кавової кантати» Йоганна Себастьяна Баха, багато цікавих питань та душевних розмов про вічне та справжнє зробило зустріч незабутньою. Бо немає більше в бібліотеці місця звичайним і буденним зустрічам. Читання - магічний процес, і переконатися у цьому могли усі присутні.




В кав’ярні, як і у бібліотеці, живе частинка душі всього міста, чиїсь ранкові плани на день, обідні турботи, прочитані книги, відправлені листівки, балачки друзів, мудре мовчання, освідчення закоханих, рядки з нового вірша, дитячий сміх, котяче муркотіння, вечірня втома, і так щодня, знову і знову все, чим живуть херсонці і гості міста, і в цьому, певно і увесь секрет…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік