06 жовтня 2016

"Автостопом" по бібліотеці

4 жовтня на ганку бібліотеки висадився бібліодесант учнів п’ятих класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №27. Дітей очікували цікаве знайомство з бібліотекою.

5-а клас складав історичні пазли «Херсон: вчора, сьогодні, завтра» і за допомогою вікторини діти згадали про людей, які долучилися до розквіту Херсона – історичних діячів та сучасників.
У яскравому сузір’ї тих імен - Г. Потьомкін, І Ганібал, Д.Говард, якому у цьому році виповнилось 290 років від дня народження.


Інтернет-центр запропонував 5-б класу сховатись під яскравою парасолькою та показати свої знання у діалозі «Херсон: краплинки історії». А «краплинки» ці були не лише цікаві та пізнавальні, деякі з них потребували активності і вміння швидко зосереджуватись.


Адже «бібліокреативна парасолька» стане в нагоді усім, хто побажає перевірити свої знання про рідне місто.


Учні 5-в класу стали учасниками патріотичного ралі «Автостопом по Україні». Школярі здійснили віртуальну подорож Україною із дев’ятьма зупинками в кожному відділі: Історична, Віртуальна, Краєзнавча, Фольклорна, Народознавча, Патріотична, Географічна, Козацька та Медіа-зупинка.


Перед початком подорожі діти об’єднались в дві команди і отримали маршрутні листи, за якими вирушили у бібліотечну подорож.


Виконуючи завдання, вчились користуватись каталогами та картотеками бібліотеки, фондом довідкової літератури, а також Інтернет-ресурсами.


На кожній станції діти отримували на аркуші паперу один рядок вірша, який по закінченні подорожі вони склали у правильному порядку та прочитали.



А на кінець зустрічі діти мали змогу досхочу натанцюватись під драйвові рухи ігрової консолі Х-Вох.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік