31 жовтня 2016

Святкуємо ювілей Дніпрової Чайки!

До 155-річчя з дня народження Дніпрової Чайки - Людмили Олексіївни Василевської-Березіної - бібліотекарі підготували бібліоквест, учасниками якого стали учні ШГП.

Разом із ведучою Юлією Чернієнко діти поринули у атмосферу ХІХ століття, в якому пройшло дитинство дівчинки-чайки. В її родині сумно не бувало: батько-священник був справжнісіньким казкарем, а матуся – неабиякою артисткою, яка ніколи не розлучалась з піснею. Тож, з усіх казок Люда найдужче любила дві: про пана Коцького та Козу-Дерезу. Саме на ці твори письменниця написала лібрето, які з музикою Лисенка зазвучали як дитячі опери. 




Абонемент подарував юним читачам зустріч з самою Дніпровою Чайкою, яка була дуже комунікабельною і підтримувала дружні стосунки з багатьма відомими письменниками, митцями. Листувалась із М. Коцюбинським, О.Пчілкою, П.Мирним, М.Горьким. Учні повинні були здогадатись, від кого надійшли листи, зачитані їм Дніпровою Чайкою.



У відділі інтернет-послуг учасників очікувало несподіване завдання – вони повинні були співставити міста та події в житті письменниці.


Бібліотекар відділу прогнозування та інновацій Марія Франковська створила унікальний медіа-ресурс «Вітальня Дніпрової Чайки», в якому діти гостювали, роздивлялись світлини, слухали уривки із опери та пройшли тест-випробування на знання творів письменниці.




Як і в дитинстві Дніпрової Чайки, в бібліотеці, яка носить її ім’я, сумно не було!!!

Завідуюча відділом обслуговування учнів 5-9 класів,
 Вікторія Сломчинська





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік