21 жовтня 2016

«Альбом пам’яті» під редакцією письменника та журналіста Леоніда Марченка

28 жовтня – День визволення України від німецько-фашиських загарбників, який є надзвичайною подією і національним святом.

Це день єдності всього українського народу, який пережив всі жахи фашиської навали.

Тож, учні 5-Б класу школи №28 об’єднались у дві команди, щоб вирушити героїчними шляхами України у другій світовій війні.



Діти дізнались про трагічні сторінки історії: окупаційний режим, гетто для єврейського населення, мобілізація молоді для роботи у Німеччині, страти героїв-підпільників.

Леонід Марченко розповів про свою книгу, яку він присвятив хлопцям з «Карантинного острову» - «Клятве остались верны». До речі, один із учнів 5-Б класу, Владислав, виявився дуже схожим на одного із головних героїв роману, якого називали Сенчик-Птенчик, а справжнє ім’я – Семен Темний.



П’ятикласники відповідали на запитання «Героїчної вікторини», вгадували фільми про війну за фрагментом - «Стоп-кадр», здійснили віртуальну подорож пам’ятними місцями Херсона – побачили пам’ятники героям другої світової війни.

Діти змогли почути листи херсонців, які вони писали своїм рідним з фронту і які згортали з простого учнівського зошита у вигляді трикутника.

Такий «трикутник» очікували в кожній родині з радісною звісткою та з надією, що солдат живий і скоро повернеться додому з Перемогою.


Але не всі повернулись. В операції звільнення України загинуло 3,5 мільйонів чоловік. 70 тисяч кожної доби – така ціна визволення України.

Тож, завдяки книгам, пісням, фільмам та таким заходам, подвиг героїв стане НЕЗАБУТНІМ!




Завідуюча відділом обслуговування учнів 5-9 класів
 Вікторія Сломчинська

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік