01 лютого 2013

Прикольний детектив, Кіт Да Вінчі та молочний коктейль


У День народження бібліотеки, 1 лютого, стартував новий проект «Віртуальний літПортал: від тих, хто пише – тим, хто читає», в рамках якого відбулась скайп-конференція «Слідство ведуть читачі». 
4-класники херсонської школи № 27 провели справжнє розслідування! А дитяча письменниця Катерина Матюшкіна їм у цьому допомогла.

Катерина Матюшкіна з Котом да Вінчі

-   У Херсонській обласній бібліотеці стався злочин! Зникли усі книги Катерини Матюшкіної! Хто вдіяв його, нам потрібно зʾясувати, - емоційно мотивує дітей до спільного пошуку завідуюча відділом інтернет- послуг Світлана Хурса.
 Без неї ця зустріч з письменницею не відбулась, якби одного разу вона не взяла для свого 5-річного Дмитрика книгу Катерини Матюшкіної, яка до того ж сама ілюструє свої шалені історії. Світлана розшукала письменницю у соціальній мережі і запропонувала зустріч з дітьми під час скайп-конференції. Учасники якої, знаходячи докази, відкривали секрети життя і творчості 36-річної авторки.

Світлана Хурса, завідувачка відділу інтернет-послуг - ініціаторка онлайнової зустрічі з письменницею Катериною Матюшкіною

 Присутні дізнались, що Катерина любить молочний коктейль, какао, багато мандрує по Росії, вміє шити, вʾязати і плести, грає на фортепіано і гітарі, а ще займається вокалом і вчиться на сценариста! Показала дітям вигаданих літературних героїв з пластиліну, які вразили учасників конференції. Фантазерка і жартівниця Катерина розповіла, що її батьки художники – мати – театральний графік, а тато -  живописець, який до того ж, у 70 років розпочав писати вірші і пісні, а у 75 років – дає концерти бардівської пісні!

Співведуча зустрічі Наталя Крижановська

Учасники змогли задати питання письменниці («Чому у ваших книгах більшість героїв – тварини, а не люди?», «Ким ви мріяли бути в дитинстві?», «Чи є у вас домашні улюбленці?»). Дитяча письменниця  жартівливо і невимушено відповідала навіть на незручні питання, а ще їй допомагав спілкуватися  її улюбленець Кіт да Вінчі, який, як виявилось, любить поласувати потайки від хазяйки.

Створення фоторобота ПринцесиКота усім класом по черзі

А ще учасники навчились гуртом складати фоторобота під час майстер-класу від дитячої письменниці. І дорослі, і діти були вражені щирістю та ігровим азартом Катерини Матюшкіної.


УВАГА! ДИТЯЧІ ПИСЬМЕННИКИ! Якщо, ви хочете поспілкуватися з дитячою аудиторією - читачами ваших книжок, під час скайп-конференцій, запрошуємо до співпраці!
e-mail: svetakovalenko[at]yandex.ru, тел. 095-200-38-21 (Світлана Станіславівна)
 Оксана Гунько

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік