19 лютого 2013

CD і читай! Раунд перший

Сьогодні у обласній бібліотеці для дітей розпочалася серія інтелектуальних вечірок, в ході яких захищають свої відеороботи фіналісти конкурсу буктрейлерів (а це ІІІ етап конкурсу "Велика читацька пригода" - для старшокласників).

19 лютого - день Дніпровського району, тож свої твори показували учні ЗНЗ №50 - Антон Бабінін, 52 - Олександра Бережна, 32 - Анастасія Волянюк, №18 - Євгенія Імшеницька та Лідія Вершиніна, 36 - Олена Максименко, №48 - Андрій Чекамов, 53 - Анастасія Юркевич; командні проекти презентували учні ЗОШ № 38 та школи-садка № 29 (за допомогою свого бібліотекаря, Наталії Володимирівни, - нагадаємо, що це навчальний заклад для дітей, що мають проблеми зі слухом).
Скажу одразу - завдання у журі конкурсу надзвичайно складне! Адже вже у перший день перегляду конкурсанти продемонстрували цілу низку просто чудових відеозамальовок (не хочу використовувати слово "реклама"), присвячених своїм улюбленим книгам. 
Якщо не вірите на слово - переконайтесь самі: зайдіть на сторінку бібліотеки у соціальній мережі ВКонтакте, почитайте відгуки про вечірку та про бібліотеку і перегляньте конкурсні роботи наших фіналістів.
  

До речі, для захисту своїх відеопроектів фіналісти підготували короткі (на 10 слайдів) презентації, що доповнювали та регламентували (виставлені за часом - до 2-х хвилин!) їхні виступи-захист - із обгрунтуванням вибору книги та автора, обраної стилістики та прийомів тощо, а на завершення - із власним рейтингом-рекомендацією книг для ровесників.
Модератор вечірки й ведуча програми Ольга Володимирівна Крижановська, здається, вболівала за кожного конкурсанта не менше, аніж шкільні бібліотекарі, які супроводжували конкурсантів і склали "групу підтримки".



Відпрацювавши й відхвилювавшись на показі-захисті, наші фіналісти отримали запрошення на прогулянку бібліотекою, під час якої поспілкувалися з керівниками та провідними фахівцями відділів обслуговування. 
  
Конкурсанти із Дніпровського району в Медіа-центрі бібліотеки.

І, судячи із записів на сторінці бібліотеки, ця прогулянка сподобалась навіть тим, хто вже не вперше побував у нашій книгозбірні. Тим паче, що завершилась вона у Інтернеті, - саме на цій, вже не раз згаданій сторінці бібліотеки: долю головного призу конкурсу вирішуватиме, звичайно, авторитетне журі, але й "народне" голосування братиметься до уваги! Тож конкурсанти тепер точно знають, куди запрошувати прихильників  своєї відеотворчості - переглянути конкурсні буктрейлери і віддати свій голос за той, що сподобається найбільше!
Не забудьте і ви відзначити своїм "лайком" ті з відеоробіт, які вам сподобаються, а надто - якщо вам захочеться прочитати книги, яким присвячені конкурсні буктрейлери.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік