25 січня 2014

Арт-хаусне кіно у бібліотеці!

"В ігровому кіно режисер - це Бог, а в документальному Бог - режисер." Алфред Хічкок

Здивовані такою назвою? Не варто, адже Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрвої Чайки – це сучасний простір для спілкування. Тому 25-26 січня бібліотека стала майстернею документального кіно.


Головним спікером була Наталія Машталер, режисер документальних фільмів.
"Мій учитель повторював: «У документальному кіно можливо все, крім дублів!» Вважаю, «реальне кіно», з відчуттям гостроти миттєвості, найдосконалішою формою мистецтва, витонченою та філігранною, найвищим пілотажем роботи режисера. Сценаристи списують драматургічні ходи з життя, а документальне кіно – саме життя, живе та справжнє. Тому воно найцікавіше!"
 Майстерня документального кіно проводилась у рамках кіномарафону «Херсон-Документ: Туда или Обратно», тому учасники кінозабігу, які працюють над своїми фільмами, змогли відвідати майстер-класи з режисури документального кіно.


А чому арт-хаус - тому що авторське кіно саме так і називають. Отож, усі зацікавлені змогли почути режисерські поради, подивитись дійсно «живий» арт-хаус та обмінятись вже отриманим досвідом. Головне, що хотіла донести до слухачів пані Наталя, це те, що задача авторського кіно – передати образ, емоцію.

Література не може без тексту, живопис без малюнку, а кіно без живого емоційного зображення.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік