27 січня 2014

"Найсмачніша" книга та, яка ще не прочитана!

Вам холодно? Тоді мерщій до нас! Запашний гарячий чай і хрустке печиво, а головне: веселе товариство добрих знайомих і цікавих книг, зроблять ваш день на багато  теплішим.
Минула зустріч у бібліокафе «Найсмачніше у 2013 році» була присвячена книгам-переможця різних рейтингів та літературних конкурсів. 




Можна прислухатись  до чужих рекомендацій, а можна обирати  книги за власним смаком, та саме від думки  читачів залежить і популярність книги і рейтинг.  Ось найкращі книги 2013 року на думку  читачів сектору абонемента:


О. Гаврош  "Неймовірні пригоди Івана Сили"
Іван Сила, найдужча людина світу, щасливо зажив у сімейному колі – з дружиною Мілкою та трьома діточками, неперевершеними шибайголовами. Аж якось одного ранку спокій родинного життя порушує дивний лист – запрошення відсвяткувати, на пароплаві «Колумбіна», 10-річний ювілей від останніх гастролей цирку пані Бухенбах. Усе сімейство Сили вирушає у подорож. На пароплаві збираються чи не всі циркові друзі і виявляється, що ніхто не знає, хто ж надсилав запрошення. А перед ними – безкрає море…





Л.Вороніна "Таємне Товариство Боягузів та Брехунів"
Одного разу звичайнісінький хлопчина, навколо якого все було похмурим і буденним, захворів. Проте «хвороба» — геть не звичайнісінька, і якщо чесно, навіть дуже захоплююча. Не треба викликати лікаря, не треба пити ліків і лежати в ліжку, а краще віддатися їй сповна, адже ця хвороба — пригодоманія! Перший симптом — поява чудернацьких предметів, часових та просторових переходів на рідній і давно знайомій вулиці. Другий симптом — коли найрідніші люди, мама з татом і бабуся, виявляються супергероями, які мають родинні таємниці, передані їм із давніх часів. І третій симптом — це така блискавична швидкість подій, що зупинити чи перервати їх неможливо. Та й не треба, адже перш ніж рятувати світ, потрібно ретельно попрацювати над собою — пройти випробування, позбутися страхів, стати сміливим і приготуватися до карколомних пригод.

І. Роздобудько "Арсен"
За сюжетом повісті, 13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі — це, погодьтеся, годі назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати…


Р. Ріордан  "Персі Джексон і олімпійці"
Персі Джексон, дванадцятирічний школяр, випадково дізнається, що його батько грецький бог морів Посейдон. Більш того, його звинувачують у тому, що він викрав блискавки Зевса. Тепер, щоб запобігти війні богів, Персі повинен відшукати справжнього злодія і повернути блискавки. Цикл романів про пригоди Персі став надзвичайно популярним в усьому світі. В 2013 році на екрани вийшов голівудський фільм за 2-ю книгою циклу.











Всі присутні погодились з думкою, що найкраща книга та, яка ще не прочитана!
І ще одна порада тим хто змерз:

-«Одягніть»  на себе якомога більше теплих думок, вони зігріють вас не гірше вовняного светра!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік