14 грудня 2015

17 сторінка non-stop із Людмилою Крижановською

10 грудня в рамках проекту «17 сторінка non-stop» читальна зала бібліотеки провела зустріч із херсонською письменницею, лауреаткою багатьох літературних нагород Людмилою Крижановською.

Під час заходу шестикласники із гімназії № 3 довідалися про найсучасніші послуги бібліотеки, а також проект на підтримку читання - «17 сторінка non-stop». Поважними гостями цієї акції протягом трьох останніх років стали відомі у нашому місті люди.

Діти відкрили для себе різнопланову творчість Людмили Миколаївни. Провідними мотивами її доробку є любов до малої батьківщини – Херсонщини («Легенда про Херсон і Магніт Білобережжя», поезії «Асканія Нова», «Тебе звуть батьком і Дніпром», «Море» та ін.) й екологічна тема, представлена переважно прозовими творами («Казки матінки Верби», «Сказання Великого Потьомкінського острова» тощо). 



Інтерактивна гра «Таємнича скринька» допомогла шестикласникам краще пізнати гостю як особистість, її цінності та вподобання. Так, статуетка Сфінкса – символ подорожей – відкрила, що пані Людмила мріє побувати в Індії. Чарівний блокнотик, який уособлює творчість, спонукав Людмилу Миколаївну поділитися творчими планами на наступний рік – вона вже розпочала переклад кількох праць, які їй сподобалися, на українську мову. Пісочний годинник – знак часу – «повідомив», що пані Людмила може писати у будь-який час доби. Також діти довідалися, що серед інших фруктів і ягід поетеса любить полуницю, найкращим дарунком для неї були і залишаються відкриті серця та добрі очі оточуючих людей, а головне бажання гості – щоб усі люди жили в мирі та злагоді поміж собою.


Постала перед школярами Людмила Миколаївна і як талановита перекладачка – вона розповіла про твори, які адаптувала для українського читача, а особливо схвально відгукнулась про творчість колежанки – казкарки Світлани Савицької, один із творів якої, повчальний та гумористичний, прозвучав у майстерному виконанні співавторки.

Наприкінці зустрічі гостя люб’язно зробила спільний для всіх подарунок – топ 5 книг, вартих для прочитання саме у шостому класі.

  1. Світлана Савицька «Замок крилатих»
  2. Микола Братан «Вірші»
  3. Леся Українка «Лісова пісня»
  4. Тарас Шевченко «Малий Кобзар»
  5. Олесь Бердник «Зоряний корсар»

Під час заходу діти продемонстрували гарні знання про наш рідний край, тож учениця, що набрала більшу кількість балів за правильні відповіді, отримала від бібліотеки подарунок – сертифікат на отримання безкоштовного читацького квитка.


І, за традицією проекту, учасники заходу залюбки зробили фото на згадку із почесною гостею.



головний бібліотекар 
відділу обслуговування 5-9 класів 
Чернієнко Юлія Миколаївна

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік