28 липня 2016

«Веселі туристи»

Сектор періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки 28 червня запросив своїх відвідувачів - учасників Програми літніх читань - у імпровізований турпохід.
Сьогодні в нашому "туристичному кемпінгу" оголошено день здоров'я та фізичної культури! Адже спритність та витривалість точно знадобляться у будь-якому поході. Тож наші "туристи", перш ніж вирушити в дорогу, зробили невеличку розминку. Ходьба на носках - руки вгору, ходьба на п'ятах - руки довільно, ходьба з високим підніманням колін; біг з високим підніманням колін, з захлестом. 
Гарненько підготувавшись, діти із задоволенням вирушили обладнаним бібліотекарями із меблів та спортивних снарядів "гірським маршрутом". 

Спочатку треба було пройти "по гірській дорозі" (ходьба по лавці), потім -  "перейти через болото" (стрибки з обруча в обруч із просуванням вперед), продертися "через густий чагарник" (пролізання під дугами), пройти "вузьку звивисту гірську стежку" (ходьба по канату приставним кроком) і, нарешті, - здолати "найвищу гору" (лазіння під стільці з переходом на інший проліт).
Діти так розохотились, що навіть подолали цю "смугу перешкод" по декілька разів!
Як вже стомились, то влаштували "привал" - відпочили і трохи погрались у гру "Вгадай вид спорту". Бібліотекар показував характерні рухи (біг, плавання, футбол тощо), а "туристам" потрібно було відгадати, що це саме за вид спорту. А ще діти милувалися літньою природою, деревами і квітами. І на згадку про цей "похід" кожен виготовив собі з кольорового паперу метелика.
А який похід чекає на вас наступного разу - дізнаєтесь 4 серпня, як завжди - о 14.00. Чекаємо на вас!
  

Ірина Радченко,
головний бібліотека сектору періодики

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік