13 липня 2016

Намалюймо свою Казку!

Пісочна мультиплікація, пісочна анімація, пісочна графіка – тільки од цих слів вже становиться цікаво і зразу хочеться творити. Це такий сучасний напрямок у графіці. Техніка дозволяє із піску робити окремі малюнки, навіть кольорові, а ще – мультики і цілі шоу для глядачів.

Головне у цьому дійстві – світло. Саме завдяки йому зображення має контраст та виразність, і тоді наче оживає.

Не менш важливу роль відіграє майстер, тобто художник. Завдяки особливим прийомам він може досягти фантастичних ефектів.

Сьогодні учасники літніх читань – читачі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки – мали можливість власними руками малювати за допомогою піску. Завдяки нашим гостям – представникам арт-студії «Остров» Яні Косован (керівник та викладач) й Олені Дикій (викладач) – діти розкрили для себе прекрасне й захопливе явище. 



А присутні батьки разом з бібліотекарями начебто побували у дитинстві.

Майстер-клас відбувся на славу. Діти зрозуміли, що навіть з простим піском за допомогою прийомів та навичок можна творити диво.



Багато хто з нас таке казкове дійство не раз бачив по телебаченню. А сьогодні казка сама прийшла до нас у гості. Всі разом на якийсь час ми стали справжніми графіками. Дітям вдавалося малювати окремі деталі й під керівництвом майстринь, Яни та Олени, формувати з низ образи. 



Космічні пригоди, морські пейзажі, фруктові фантазії – це тільки частина того, що діти створили разом. 




А наприкінці згадали про своїх домашніх улюбленців і… піцу. Все це ми теж намалювали. 



Що ж, ще один пазл складено.



 Канікули тривають. Наступна зустріч, згідно нашої програми літніх читань, відбудеться у середу 20.07.16 об 11.00, коли ми зустрінемося «Віч-на-віч з об’єктивом».

Хмельницька Олена Вікторівна, 
провідний бібліотекар відділу естетичного виховання 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік