09 грудня 2013

Бібліозануренння відбулося!


8 листопада в стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, стартував дуже яскравий незвичайний і пізнавальний проект – «Бібліозанурення: гра - квест». Його особливістю стало те, що абсолютно усі завдання, які підготували організатори гри, були пов’язані зі словом  "яблуко".


Учасниками заходу стали постійні відвідувачі нашої бібліотеки – учні старших класів Школи гуманітарної праці Херсонської обласної ради. Спочатку організатори «Яблуневого квесту» розподілили дітей-учасників на три групи і ознайомили їх з умовами і правилами «бібліозанурення».

А далі розпочалося найцікавіше! Кожна команда отримала свій маршрутний лист і вирушила у пошуках пригод.



Виконуючи завдання діти відвідали :
 відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 кл.,

відділ обслуговування учнів 5-9 кл.,

сектор абонемента,

відділ Інтернет послуг,

медіа-центр,

клубну кімнату,

відділ естетичного виховання,

сектор періодичних видань,

інформаційно-бібліографічний відділ,

та сектор документів іноземними мовами.


Під час квесту діти занурилися у книжковий фонд вищезгаданих відділів бібліотеки і дізналися : символом чого є яблуко, відшукали інформацію про три яблука, які змінили світ, з’ясували культуру вирощування яблук в Україні, пригадали назви пісень і казок, в яких згадується назва соковитих фруктів, відшукали «яблуко» Стіва Джобса, прочиталии цікаву інформацію про поживність яблук, а ще – провели своє розслідування у форматі «Справа №…» і відгадали тварин – любителів цих смачних фруктів.






Після проходження кожною командою свого маршруту усі учасники і організатори проекту зібралися для спільного обговорення і презентації результатів «бібліозанурення» у відділі обслуговування учнів 5-9 кл. 



Команди червоного, зеленого і жовтого яблук поділилися своїми враженнями від «Яблуневого квесту» і пригадали найцікавіші завдання, з якими вони блискуче впоралися.

За наполегливість і старання усіх учасників «бібліозанурення» організатори пригостили їх смачними яблуками!!!




І на завершення ігрової програми команди-учасники прикрасили символічне дерево «Занурення в бібліотеку» здобутими плодами!!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік