26 січня 2015

Читання без умовляння, або як зацікавити книгою

25 січня у ВО дошкільників та учнів-читачів 1-4 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки стартував новий цикл бесід для батьків «КЛЮЧ» (краща література для юних читачів). Перша зустріч була присвячена дуже актуальній темі – «Що заважає і що сприяє читанню дітей». Вона пройшла у форматі години корисних порад.



За час спілкування присутні змогли за допомогою бібліотекаря знайти відповіді на хвилюючі питання: «Як переконати дитину більше читати?», «Що робити з телевізором?», «Як відтягти від комп’ютера та чи слід це робити?», «Як використати захоплення сучасними ґаджетами на користь читанню?».

Наприкінці батьки пройшли тест «Ваша дитина у дзеркалі читання». З його допомогою вони не лише з’ясували ступінь підготовленості своєї дитини до читання, але і оцінили свої здібності як керівника. Для деяких результати виявились несподіваними, але саме це дало їм змогу переглянути та скорегувати власну поведінку під час вибору книг дитиною.


Висловлюємо щиру подяку всім присутнім та чекаємо на наступному засіданні у березні на консультацію «Як правильно читати книгу».

Головний бібліотекар

ВО дошкільників та учнів 1-4 класів,
Ліпкіна Альона

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік