26 січня 2015

«Кольорик» – пізнавально-мистецька гра

У 3-А класі Херсонської гімназії № 20 відбулося незвичне заняття з образотворчого мистецтва, яке провели їм бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Заняття проходило у незвичній формі, а саме у формі гри "Кольорик".


 Школярі, познайомившись з умовами гри, виборювали перемогу у складному та захоплюючому змаганні. Завдання були дуже різноманітні. Наприклад:

- відгадати загадку ("Вгадати пташку по її кольорам")

Жовтогруді щебетушки
мають чорні капелюшки,
сірі лапки, білі щічки,
називаються …

- стати ілюстратором до віршованих рядків

В степу Таврійськім у долині
Й на крутогорі над Дніпром
Стоїть на півдні України
Велике місто - мій Херсон.

- підібрати холодні чи теплі кольори та ін.

Знайшлися запитання і для знавців спорту ("Назвіть кольори олімпійських кілець? Якому континенту відповідає синє?"), любителів казок, поціновувачів театру, справжніх патріотів.

Хвилинка-цікавинка познайомила дітей з  минулою та сучасною історією мистецтва.



Діти дізналися, що у 2015 році виповнюється 200 років від дня народження автора музики Державного Гімну України Михайла Вербицького та 150-а річниця першого публічного виконання національного гімну "Ще не вмерла України і слава, і воля..." 


А ще для школярів новиною стало і те, що наші земляки є рекордсменами, і їхні рекорди внесено до Книги рекордів України. Про останній з них повідомляється у  ЗМІ: народна майстриня Ірина Мельничук передала обласній спілці майстрів народного мистецтва «Дніпровська палітра» для зберігання нагороду «За найменший символ України». Рекорд було отримано за вишиті на пшеничному зернятку Герб та Прапор України. Розмір роботи - 3,8 мм!

Пишаємося успіхами земляків!

P.S. Якщо бажаєте поповнити свої знання з образотворчого мистецтва, то завітайте до відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік