14 січня 2015

Зима прийшла з дарами, з добрими святами

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки стало доброю традицією святкування Новорічних та Різдвяних свят. Напередодні Старого Нового року завітали до дитячої книгозбірні учні НВК ім. Т.Г.Шевченка


Під час святкового дійства діти дізналися про народні традиції та звичаї. Як називаються свята, що готували господині і до якого свята. А головне дізналися про те, що пісні святкові – колядки, щедрівки і засіванки – прославляють людину-трударя.

Школярі вчилися застеляти стіл на свято: спочатку розтрушували пахуче сіно як символ народження Ісуса, потім його накривали вишитою скатертиною. В сіно клали часник, гроші і зерно. Обов'язковий атрибут свята - житній сніп, який називається "дідух".






Всі знають, що на Святий Вечір на стіл кладуть 12 страв. А які ж саме? Про це діти дізналися під час командного змагання «Конкурсу кухарів», вибираючи правильні пісні страви. Обидві команди справилися на відмінно!

Дізнавшись, що таке Віфлеємська зірка, школярі з великим завзяттям прикрашали свою зірку. І тоді вже полились колядки, щедрівки та пісня «Добрий вечір тобі, пане господарю…»!


Всі зимові свята проходять під грифом таємності, дива. Тож, і на учасників нашого заходу також чекала цікава несподіванка: ворожіння. Ось вже де відкрились всі дитячі секрети!

Проводячи подібні заходи, хочемо передати маленьким українцям неоціненний народний скарб, який відкривається тим, хто його прагне знайти.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік